vineri, 18 aprilie 2014

Tort dukan cu ness


Sunt sigura ca printre citittorii acestui blog sunt foarte multi iubitori de cafea. Bun venit in club!
Pentru ca se apropie Pastele si pentru ca acest tort a fost exceptional de bun, m-am gandit sa va va fac cunostinta cu aceasta reteta, poate o incercati pentru masa de sarbatoare. Eu am repetat-o de multe ori, cu mici modificari, si de fiecare data ne-a placut la fel de mult.
Si cu aceasta ocazie va arat ca puteti face deserturi delicioase fara sa folositi lapte praf conform. Stiu ca este putin mai greu de procurat, de aceea voi incerca sa mai defilez pe blog, cat de des pot, cu retete de desert dukan care sa nu contina acest ingredient.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza "croaziera".

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz
- 4 linguri indulcitor pudra
- 1 lingura rasa cacao
- 1 lingura ness
- 1 lingurita praf de copt
- 3 linguri iaurt 0.1% grasime
***Crema:
- 1 plic budinca de vanilie
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 3 linguri indulcitor pudra
- 1 lingura ness
***Sirop:
- 200 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingurita esenta de cafea
***Ornat:
- 200g branza de vaci 0.2% grasime
- 2 linguri indulcitor pudra
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 lingurita esenta cafea

Pentru blat am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare, iar galbenusurile le-am mixat doua minute cu restul ingredientelor ( tarate de ovaz, indulcitor pudra, cacao, ness, praf de copt si iaurt).



Cele doua compozitii le-am amestecat cu miscari usoare, ca sa nu se lase spuma. Amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava rotunda de silicon (diametrul 27 cm). Tava de silicon am pus-o in prealabil intr-o tava de metal in care am turnat o cana cu apa.


Tavile le-am bagat la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute.


Am lasat blatul sa se raceasca si am preparat budinca dupa indicatiile de pe plic. Ness-ul l-am amestecat cu praftul de budinca, indulcitorul si cateva linguri de lapte. Restul de lapte l-am pus la fiert si cand a inceput sa fiarba am adaugat budinca cu ness. Am mai lasat 1 minut sa fiarba, pana s-a ingrosat budinca, apoi am oprit focul.


In tava in care am copt blatul am pus folie alimentara, apoi am asezat usor blatul inapoi in tava.


Intr-un pahar am amestecat 200 ml lapte cu o lingurita esenta cafea si am turnat acest amestec peste blat.



Peste blatul insiropat am turnat budinca fierbinte.


Am lasat tortul in camara peste noapte, la rece.
A doua zi l-am scos din tava pe un platou si am inlaturat folia cu grija.
Pentru a orna tortul am mixat 3 minute la putere maxima branza de vaci cu indulcitorul si esentele. Crema obtinuta am bagat-o intr-o siringa pentru ornat si am facut cu ajutorul ei floricele mici pe suprafata tortului.





Se feliaza foarte frumos! ♥


Insiropat, aromat si delicios! ♥


Cu o alta ocazie am turnat peste blat o budinca de ciocolata amaruie si nu am mai ornat cu crema de branza.



Alta data am copt blatul intr-o tava patrata de silicon si deasupra am pus budinca de vanilie cu esenta de cocos.


Dupa cum vedeti, este foarte simplu de facut acest tort si il puteti modifica dupa bunul plac.
Sa ne fie de bine!

2 comentarii:

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape