sâmbătă, 26 aprilie 2014
Oua marmorate cu iarba si coji de ceapa - Paste 2014
Anul acesta am reusit sa pun in aplicare mai multe idei pentru Paste, ce asteptau cuminti sa le vina randul. Primul proiect a fost Ousoare cochete si am lucrat cu foarte mare drag la el. Cel de-al doilea proiect a fost "bradul de Paste" si urmeaza sa public in curand pozele doveditoare. Al treilea proiect a fost acesta, marmorarea ousoarelor cu iarba si coji de ceapa.
Junioara a avut rolul principal in acest proiect.
In prima faza am spalat cu apa si detergent de vase ousoarele, le-am clatit bine, apoi le-am fiert.
Pana cand s-au fiert ousoarele, junioara a taiat cu o foarfeca iarba si coji uscate de ceapa. Am pregatit si bucati de dres pentru impachetat.
Teodora a tinut mortis sa facem cateva oua si cu model din frunzulita.
Ouale fierte le-am scos pe stratul de iarba si coji de ceapa si le-am tavalit in el pana s-au "imbracat". Le-am "asigurat" cu o bucata de dres. In acelasi fel le-am pregatit si pe cele cu frunzulite.
Ousoarele astfel impachetate le-am bagat in borcane cu vopsea de oua, preparata dupa indicatiile de pe plic.
Tineti cont ca ousoarele marmorate trebuie vopsite intr-o culoare inchisa (mov, albastru, rosu aprins) pentru a fi frumoase.
Dupa ce le-am scos din vopsea le-am inlaturat dresul si bucatelele de iarba, apoi le-am lasat sa se usuce bine.
La final junioara a uns cu un pic de ulei toate ousoarele pentru a le da luciu frumos si pentru ca modelul si culoarea sa iasa in evidenta.
Asta este productia la hectar:
20 de ousoare frumoase, din care doar unul s-a spart la fiert si a trebuit imbracat in hainuta de plastic.
Asa arata un ousor marmorat cu iarba si coji de ceapa:
Si asa arata alt ousor marmorat:
Pentru Pastele de la anu' vrem sa incercam pentru ousoare tehnica servetelului. Sa fim sanatosi pana atunci!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...