sâmbătă, 26 aprilie 2014
Oua marmorate cu iarba si coji de ceapa - Paste 2014
Anul acesta am reusit sa pun in aplicare mai multe idei pentru Paste, ce asteptau cuminti sa le vina randul. Primul proiect a fost Ousoare cochete si am lucrat cu foarte mare drag la el. Cel de-al doilea proiect a fost "bradul de Paste" si urmeaza sa public in curand pozele doveditoare. Al treilea proiect a fost acesta, marmorarea ousoarelor cu iarba si coji de ceapa.
Junioara a avut rolul principal in acest proiect.
In prima faza am spalat cu apa si detergent de vase ousoarele, le-am clatit bine, apoi le-am fiert.
Pana cand s-au fiert ousoarele, junioara a taiat cu o foarfeca iarba si coji uscate de ceapa. Am pregatit si bucati de dres pentru impachetat.
Teodora a tinut mortis sa facem cateva oua si cu model din frunzulita.
Ouale fierte le-am scos pe stratul de iarba si coji de ceapa si le-am tavalit in el pana s-au "imbracat". Le-am "asigurat" cu o bucata de dres. In acelasi fel le-am pregatit si pe cele cu frunzulite.
Ousoarele astfel impachetate le-am bagat in borcane cu vopsea de oua, preparata dupa indicatiile de pe plic.
Tineti cont ca ousoarele marmorate trebuie vopsite intr-o culoare inchisa (mov, albastru, rosu aprins) pentru a fi frumoase.
Dupa ce le-am scos din vopsea le-am inlaturat dresul si bucatelele de iarba, apoi le-am lasat sa se usuce bine.
La final junioara a uns cu un pic de ulei toate ousoarele pentru a le da luciu frumos si pentru ca modelul si culoarea sa iasa in evidenta.
Asta este productia la hectar:
20 de ousoare frumoase, din care doar unul s-a spart la fiert si a trebuit imbracat in hainuta de plastic.
Asa arata un ousor marmorat cu iarba si coji de ceapa:
Si asa arata alt ousor marmorat:
Pentru Pastele de la anu' vrem sa incercam pentru ousoare tehnica servetelului. Sa fim sanatosi pana atunci!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta reteta am gasit-o pe pinterest : Low-Carb Japanese Green Tea Gelato (Dukan Diet PP Cruise Recipe) . Mi s-a parut foarte usor de...