miercuri, 20 noiembrie 2013
Chiftelute coapte de pui cu telina
Am descoperit reteta asta pe site-ul Retete Dukan in urma cu ceva vreme si de la prima incercare ne-au placut foarte mult. Prin urmare a devenit una din retetele noastre favorite si o prepar foarte des ♥
Eu am preparat prima data aceste chiftelute cu piept de pui. Desi au fost foarte bune, a doua oara le-am preparat cu pulpe de pui (asa cum este si reteta orginala) si au fost si mai bune, pentru ca nu se usuca asa tare la copt ca pieptul de pui. Prin urmare va recomand si voua sa folositi pulpe de pui, pe care sa le tocati voi acasa.
Ingredienete:
- 1kg pulpe de pui fara piele si os
- 1 telina (radacina) medie
- 1 ceapa
- 1 ou
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper macinat
- praf de usturoi
Am tocat pulpele de pui impreuna cu telina, ceapa si patrunjelul verde. Peste acest amestec am pus oul, sare, piper macinat si praf de usturoi dupa gust. Am amestecat bine.
Din compozitia rezultata am format cu mainile ude chiftelute mici, pe care le-am aliniat intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru aproximativ o jumatate de ora. Verificati-le dupa 20 de minute! In functie de cuptor, este posibil sa fie gata mai repede.
Sunt foarte bune si parfumate, in plus ies multe.
Sunt perfecte la micul dejun, cina, pachetel pentru serviciu, mese festive.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...