luni, 4 noiembrie 2013
Ficatei cu lapte si caramel
Ciudat, nu? Ei bine, mi-a sunat indeajuns de ciudat incat am incercat sa vad ce iese. Este o adaptare a unei reteta citita intr-o revista Practic in bucatarie.
Mancarea a fost foarte buna si a disparut imediat din farfurii.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera. Daca o serviti cu salata, cum am facut si eu de altfel, atunci este pentru zilele PL.
Ingrediente:
- 500 g ficatei, spalati bine si scursi de apa
- 2 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 250 ml lapte 1.5% grasime
- 1 lingura amidon de porumb
- fulgi de ardei iute
- sare si piper macinat
Intr-o craticioara am pus indulcitorul pudra si 2 linguri de apa, la foc mic. Am amestecat mereu, pana s-a caramelizat. Atentie! Se caramelizeaza foarte repede, deci nu plecati de langa craticioara!
Peste caramel am adaugat ficateii si am amestecat usor.
Se gatesc asa vreo 5 minute, avand grija sa ii intoarcem pe toate partile.
Am adaugat laptele si condimente, apoi am lasat mancarica sa fiarba la foc mic, pana cand zeama a devenit translucida.
Am desfacut amidonul in putina apa rece si l-am turnat peste mancare. Cand sosul s-a ingrosat, am oprit focul.
Am servit mancarea fierbinte, alaturi de salata de varza cruda (varza, sare, otet).
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...