Pancakes Dukan cu dulceata de salcam si crema de lamaie


Aceste clatitute se fac foarte repede si sunt atat de bune, ca n-o sa-ti vina sa crezi ca sunt dietetice! Eu am folosit la prepararea lor dulceata dietetica de salcam, dar se poate inlocui cu piure de dovleac (fiert sau copt), dulceata de rabarbar, dulceata de morcovi, ba chiar si cu dovlecel razuit. Pentru variatie, se poate adauga si cacao.
Inspiratie mi-a fost reteta Pancakes cu dovleac.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
***Pancakes:
- 2 oua
- 2 linguri branza de vaci degresata( eu am folosit crema de branza 0.2 % grasime)
- 2 linguri tarate fine de ovaz (recomand Pirifan)
- 1 lingura amidon
- 1 lingura indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 2 linguri dulceata de salcam
***Crema:
- 100g branza de vaci degresata (eu am folosit restul de crema de branza 0.2% grasime)
- 1 lingura indulcitor pudra
- esenta de lamaie


Intr-un castron am amestecat bine toate ingredientele pentru pancakes.


Am incins o tigaie antiaderenta si am turnat cu o lingura mare mici gramajoare din compozitia de mai sus. Nu trebuie intinsa! O lasati sa se lateasca ea cat vrea.


Cand am observat bule mici la suprafata, am intors clatitutele si pe partea cealalta. Nu au nevoie de mult timp ca sa fie gata, deci nu plecati de langa tigaie! Cam de doua minute este nevoie pentru ca fiecare clatituta sa fie gata, un minut pe o parte si un alt minut pe partea cealalta.


Dupa ce clatitutele au fost gata, am preparat crema: am mixat bine toate ingredietele necesare si gata.



Sunt foarte foarte bune, aromate, dulci, moi! Neaparat sa incercati!


Sa ne fie de bine!

6 comentarii:

  1. Daca imi dai voie: micsoreaza un pic focul cand coci clatitele si lasa-le mai mult- in felul asta se coc mai bine si la mijloc si nu se ard pe exterior!
    Eu le fac la foc mediu spre mic si mai ung din cand in cand tigaia cu o pensula cu ulei (dar foarte putin).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Flori, orice sfat de bun simt este bine primit :) Clatitele mele insa nu sunt nici arse si nici crude in interior :) Pozele nu sunt prea reusite si nici dulceata de salcam din compozitie nu m-a ajutat prea tare la impresia artistica :)
      Sunt foarte bune la gust si te sfatuiesc sa le incerci, chiar daca din pozele mele nu reiese chestia asta :)

      Ștergere
    2. Mie mi-au lasat impresia din poza ca sunt un pic prea parlite pe exerior. Dar asa cum zici, conteaza mult aparatul cu care se face fotografia si lumina.
      Tu pui dulceata in compozitie? Ia sa incerc si eu data viitoare ... eu de obicei o pun peste ele dupa ce sunt gata

      Ștergere
    3. Da, dulceata de salcam este amestecata in compozitia de clatite :) De acolo si culoarea "de parlit" :D
      Sa vii sa-mi spui cum ti-au iesit tie! Eu vreau sa le incerc acum cu morcovi rasi.

      Ștergere
  2. crocante si pufoase arata, delicios de gustoase sunt, bun mic dejun si nu numai :D

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...