miercuri, 27 noiembrie 2013
Pui cu ciuperci si ghimbir
Mancarica asta este rezultatul unei alaturari de ingrediente pe care le aveam la indemana. Pentru ca a iesit foarte buna, o afisez pe blog pentru inspiratie ulterioara si aducere aminte. Se prepara la foc mare si rapid, deci va sfatuiesc sa aveti toate ingredientele pregatite, taiate si la indemana.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui cu os, fara piele (taiat in bucati potrivite, cu tot cu os)
- 2 linguri ulei de masline
- 3 cepe
- 5 cm radacina ghimbir
- 3 catei usturoi
- 1/2 kg ciuperci
- 2 linguri sos soia light
- 2 castraveti
Am pus uleiul in wok, la foc mare si am calit in el carnea 1 minut, pana a inceput sa-si schimbe culoarea. Carnea lasa zeama, deci nu este nevoie sa adaugam apa.
Peste carne am adaugat ceapa, usturoiul si ghimbirul taiate marunt.
Le-am calit impreuna 5 minute, apoi am adaugat sosul de soia.
Dupa 1 minut am adaugat ciupercile taiate in sferturi.
Am mai lasat mancarea pe foc 5 minute, cat sa se inmoaie ciupercile, apoi am oprit focul. Am adaugat castravetii taiati fasiute subtiri si am servit mesenilor.
Foarte bun si aromat!
Dupa cum ati observat, la ingrediente nu apare sare si nici alte condimente. Asta din cauza ca sosul de soia, ghimbirul si usturoiul sunt suficiente pentru a da mancarii un gust foarte bun.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...