miercuri, 27 noiembrie 2013
Pui cu ciuperci si ghimbir
Mancarica asta este rezultatul unei alaturari de ingrediente pe care le aveam la indemana. Pentru ca a iesit foarte buna, o afisez pe blog pentru inspiratie ulterioara si aducere aminte. Se prepara la foc mare si rapid, deci va sfatuiesc sa aveti toate ingredientele pregatite, taiate si la indemana.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui cu os, fara piele (taiat in bucati potrivite, cu tot cu os)
- 2 linguri ulei de masline
- 3 cepe
- 5 cm radacina ghimbir
- 3 catei usturoi
- 1/2 kg ciuperci
- 2 linguri sos soia light
- 2 castraveti
Am pus uleiul in wok, la foc mare si am calit in el carnea 1 minut, pana a inceput sa-si schimbe culoarea. Carnea lasa zeama, deci nu este nevoie sa adaugam apa.
Peste carne am adaugat ceapa, usturoiul si ghimbirul taiate marunt.
Le-am calit impreuna 5 minute, apoi am adaugat sosul de soia.
Dupa 1 minut am adaugat ciupercile taiate in sferturi.
Am mai lasat mancarea pe foc 5 minute, cat sa se inmoaie ciupercile, apoi am oprit focul. Am adaugat castravetii taiati fasiute subtiri si am servit mesenilor.
Foarte bun si aromat!
Dupa cum ati observat, la ingrediente nu apare sare si nici alte condimente. Asta din cauza ca sosul de soia, ghimbirul si usturoiul sunt suficiente pentru a da mancarii un gust foarte bun.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...