miercuri, 17 octombrie 2012
Salata de paste cu maioneza
Salata asta mi-o facea mama cand eram copil si imi placea tare mult. Familia mea este una numeroasa (mai am inca 4 surori si un frate) si mama era nevoita sa faca mancare din ingrediente ieftine (pe atunci ouale si uleiul nu erau considerate alimente de lux), multa si satioasa. Nu am schimbat nimic la ingrediente, pentru ca pofta era de salata cum facea mama. In plus, sotului meu ii place foarte mult salata asta.
Ingrediente:
- 500g paste (de preferinta scoici sau rotite pentru ca sta mai bine maioneza pe ele)
- 500g parizer de pui (eu am luat de Cristur)
- 7-8 castraveti murati
- maioneza: 1 ou, 300ml ulei, 1 lingurita mustar, sare si piper macinat)
- sare si piper macinat
Pastele le-am fiert conform instructiunilor de pe punga. Le-am scurs bine de apa si le-am lasat sa se racoreasca.
Parizerul si castravetii le-am taiat cubulete. Cubuletele de castravete murat le-am stors bine de zeama, in pumni. Maioneza am facut exact ca in reteta postata pe blog cu ceva vreme in urma: Maioneza in 30 secunde.
Intr-un castron incapator am amestecat pastele fierte cu parizerul, castravetii murati si maioneza. Am potrivit gustul cu sare si piper macinat si apoi am servit.
In loc de parizer se pot pune cremvusti sau polonezi.
Ce a ramas am pus la pachetel si a fost foarte bun :)
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...