Treceți la conținutul principal

Pariziene cu budinca de vanilie


Reteta pentru coca am preluat-o de la Laura Adamache. Cornurile au iesit foarte pufoase, gustoase si foarte frumoase! Bineinteles ca le voi trece pe lista " de repetat neaparat!"
Umplutura poate fi: budinca, cum am pus eu, gem, rahat, fondant, creme diverse.

Ingrediente:
***Aluat:
- 500 gr faina
- 20 gr drojdie proaspata
- 70 gr zahar
- 260gr lapte
- 50 gr unt
- sare(un varf)
- 1 ou mediu
***Umplutura
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 7 linguri zahar
- 1l lapte
***Decor:
- 1 ou mare
- 3 linguri lapte
- seminte de susan


Laura a facut aluatul in masina de paine, dar eu nu detin o astfel de masina.
Am pregatit toate ingredientele, mi-am suflecat manecile si am trecut la treaba.
Drojdia am frecat-o cu o lingurita de zahar si apoi am dizolvat-o in 50ml lapte cald. Am adaugat si o lingurita de faina si am lasat maiaua formata sa faca spume. Dupa 10 minute era gata.
Faina am pus-o intr-un castron, am facut o adancitura in mijlocul ei si am turnat acolo maiaua.


Cu ajutorul unei furculite am inceput sa incorporez faina in maia, adaugand pe rand oul...


... untul la temperatura camerei si laptele cald in care am dizolvat zaharul. La urma am adaugat si praful de sare.


A rezultat o coca moale si lipicioasa.


Castronul cu aluat l-am bagat in cuptorul cu microunde, pentru a fi ferit de curenti reci de aer si l-am lasat acolo o jumatate de ora sa creasca. In acest timp am pregatit budinca pentru umplutura. Am urmat pasii descrisi pe spatele plicurilor de budinca, deci nu vad rostul sa descriu aici cum am facut.
Din aluatul crescut am format bulgari de coca, 13 mai precis mi-au iesit mie, cu mainile unse cu ulei. Aluatul este moale, dar nu mai este chiar asa lipicios.


Pe o planseta pudrata cu faina am pus fiecare bulgaras in parte, l-am framantat un pic, sa se pudreze cu faina, apoi l-am intins intr-o foaie ovala. Eu am intins foaia prea mult si a fost prea subtire. data viitoare voi lasa foaia un pic mai groasa.


La unul din capetele foii ovale am pus budinca.


Am acoperit budinca cu aluat si am inchis-o ca intr-un portofel. Celalalt capat al foii de aluat l-am taiat in fasii.


Am rulat usor si am obtinut un sul fistichiu.


Rulourile le-am asezat intr-o tava captusita cu hartie de copt. Am lasat loc intre ele si le-am indoit usor capetele, pentru a obtine forma de corn de patiserie. Le-am uns cu ou batut cu lapte si le-am presarat cu seminte de susan. Le-am mai lasat sa creasca pana s-a infierbantat cuptorul (20 minute), timp in care am pregatit si celelalte cornuri.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mare. In 20 de minute cornurile aveau o culoare foarte frumoasa si erau gata.


Doamne, ce frumos mirosea in casa!
Am bagat si cealalta tava in cuptor si am lasat-o tot 20 de minute.
Cornurile sunt perfecte! Multumesc Laura pentru reteta minunata!



S-au pastrat moi si pufoase si a doua zi. Au fost minunate langa o cana de lapte cald, la micul dejun.
Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. Sant foarte frumoase, si eu am facut saptamana trecuta branzoici si am facut si cinci omizi:))
    asa le zic eu cu branza dulce, sant grozav de aratoase !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mandala, eu sunt fan placinta cu branza dulce si stafide :D
      Stii ca nu am pus reteta pe blog? Merci ca mi-ai adus aminte! :*

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Coco, la noi s-au evaporat de muuuult! :D
      Nu mai bine faci tu cateva si ne arunci si noua 3 bucati peste gard? :D

      Ștergere
  3. Deci, Laura Regina Aluaturilor! Eu bagam mana-n foc pentru retetele de cozonaci, dar acum musai voi incerca si cornurile. Eu nu ma omor dupa dulce, adica ba da, dar si cantarul, le stric cu ciuperci or alte legume far de zahar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aluatul nu iese deloc dulce si sunt sigura ca merge si cu umplutura sarata. :)Eu ma gandeam sa pun aluatul asta intr-o forma de cozonac :D Il impletesc frumos si ii fac umplutura clasica de cozonac :D Sunt sigura ca iese :D
      Nu am facut niciodata cozonac pana acum si aluatul asta tare m-a dus cu gandul la cozonac :D

      Ștergere
  4. Doamne, când îmi amintesc că printre primii cozonaci a fost cel al Laurei cu pregătire în 12 ore, un panettone, mă ia frica. Amu, n-aş mai avea curajul ăsta! Eu când am citit reţeta ta m-am gândit la o plăcintă cu ciuperci din aluatul ăsta:) Reţetele de cozonac nu-s complicate, legendele cu frământatu zi-lumină n-au porniri reale:))La mine, cuiburile tale de viespi cu multă nucă ostoiesc pofte cozonacoase:) Deşi citesc cu regularitate blogul Laurei, multe dintre reţetele ei le încerc după ce le văd la tine, parcă acum tu făceai truffele şi eu după tine:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cuiburile de viespi cu nuca ne-au potolit si noua poftele de cozonac, dar sunt zile in care chiar vreau o felie de cozonac adevarat :) Te anunt daca micul meu experiment are rezultate bune :)
      Mie mi-au iesit toate retetele probate de pe blogul Laurei. Si nici macar nu schimb nimic din reteta, asa cum sunt nevoita sa fac la alte retete vazute pe net. Chiar isi da silinta sa fie cat mai exacta si chiar foloseste cat/ce zice ca foloseste :)

      Ștergere
  5. Sunt minunate aceste cornuri! Arata grozav de bine, sunt perfecte pentru pachetel!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce minuni ai facut tu aici, Cristinuta, draga mea!! Suuuperb ti-au iesit si umplute cu crema de vanilie, sunt un deliciu!
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, numai tu esti de vina! :* Sarut mana pentru retetele minunate pe care nu te codesti sa le imaprtasesti cu ceilalti. :*

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata