miercuri, 20 septembrie 2017
Salata de ardei copt
As putea sa nu scriu nimic la aceasta postare si tot s-ar intelege totul, doar privind imaginile.
Totul este foarte simplu si atat de bun ♥♥♥
Ardeii se coc la gratar afara, intr-o tigaie pe aragaz sau in cuptor (fiecare cum crede ca este cel mai bine si mai rapid pentru el) pana suntem siguri ca putem indeparta pielita de la suprafata cu usurinta. Cateva minute pe fiecare parte sunt suficiente.
Ardeii "parliti" se ingramadesc intr-un castron mare si se acopera cu un prosop ca sa-i treaca toate transpiratiile. Unii presara ardeii cu sare, nu prea inteleg de ce pentru ca tot asa se curata (am incercat!).
In castron vor sta pana cineva isi va aduce aminte de ei, asta insemnand oricand intre 30 minute si 24 ore (am incercat si asta! Nicio diferenta.)
Recomand sa se curete ardeii deasupra castronului in care va fi preparata salata, astfel nu se va pierde zeama ce si-o lasa ardeii in timpul curatarii.
Ardeii curatati vor fi asezati cu coditele in sus in castron, astfel vor putea fi pescuiti de meseni cu usurinta.
Intr-un alt castron se prepara marinata: 2-3 linguri ulei (se poate si fara daca are cineva interdictie la ulei, dar in acest caz neaparat se foloseste toata zeama lasata de ardei, adica si aia ce si-o lasa ardeii in timpul alocat odihnei sub prosop), putina sare, 2-3 linguri otet balsamic (sau putin otet alb, dupa gust, dar cu otet balsamic iese mai buna salata). Acest amestec va fi turnat peste ardei. Pentru siguranta, ardeii vor fi miscati fiecare in parte, permitand marinatei sa ajunga peste tot.
Acum mai trebuie doar rabdare, cel putin o jumatate de ora. Castronul va sta la frigider si ardeii se vor imbiba cu minunata marinata.
Gata! Hai cu friptura omule, ca salata e pe masa!
Sa o mancam sanatosi!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Azi nu postez o reteta. M-am gandit sa va arat una din jucariile mele din bucatarie. Este un arzator cu butelie de gaz. Prima da...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Ideea am pescuit-o de la Dana si prima data ( pentru ca am refacut-o de foarte multe ori de atunci) am facut-o de curiozitate. Nu reusea...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Asta nu este reteta de suberek, ci este o alta utilizare a cunoscutului aluat de gogosi de post . Am facut din aluatul ala gogosi ...