luni, 25 septembrie 2017
Pestisori cu ceapa si sos de tomate
Sotul meu, mare pescar in timpul liber, mi-a adus intr-o zi o punga plina cu pestisori (caras, babusca).
Mie imi place foarte mult pestele, dar de curatat se ocupa doar pescarul. In timp ce curata i-a venit ideea sa facem "peste la conserva"din aceasta captura. Pentru ca aveam toate ingredientele necesare, inclusiv pestele curatat, fara capete si bine spalat, am scos ceaunelul din camara si m-am apucat de treaba.
Am folosit urmatoarele:
- 2.5 kg peste mic (caras, babusca)
- 1 kg ceapa galbena
- 1 litru bulion
- 100 ml otet
- 200 ml ulei
- foi de dafin
- cimbru
- boabe de piper
- sare
Ceapa am taiat-o felii subtiri.
Intr-un castron am amestecat bulionul, otetul, uleiul si 2 lingurite cimbru uscat.
In ceaunel am pus un strat de ceapa, cateva boabe de piper negru si 2 foi de dafin.
Peste ceapa am arajat un strat de pestisori (o treime din cantitatea totala).
Peste pestisori am presarat putina sare, apoi am pus iar ceapa si boabe de piper. Peste ceapa am turnat o treime din sos.
Am continuat cu inca doua straturi identice (deci am avut la final 4 straturi de ceapa si trei de peste), astfel ca ultimul strat a fost de ceapa boabe de piper negru si ultima treime de sos + 2 foi dafin.
Am turnat in ceaunel apa rece cat sa acopere bine totul.
Am acoperit cu un capac si am pus ceaunelul pe foc mic mic pentru 6 ore.
La fiert scade foarte mult si zeama se evapora.
Nu se amesteca deloc in timpul fierberii!!! Daca este nevoie, se misca vasul stanga-dreapta din cand in cand, dar daca aveti o cratita buna si focul este mititel, atunci uitati de ea pana este gata.
Este foarte bun acest preparat ♥♥♥ Oasele nu se simt DELOC si pestele nu se farama la fiert.
Este foarte bun atat cald cat si rece ♥♥♥
Sa ne fie de bine si sa ne traiasca pescarul!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...