miercuri, 11 noiembrie 2015

Clafoutis dukan cu dulceata de trandafiri


Imi doresc sa revin la obiceiul de a posta mai constant pe acest blog, mai ales ca in sfarsit s-au mai limpezit treburile mele personale. Revenirea trebuie sa recunosc ca este anevoioasa momentan, dar eu cred ca in scurta vreme voi reintra in ritmul dorit.
Suntem foarte aproape de mijlocul lunii noiembrie si eu inca nu am trimis imbratisarea virtuala lunara. Provocarea "Virtual hug" este un proiect drag mie si nu se cade sa lipsesc nemotivat, mai ales ca sunt initiatoarea ei. Parada va fi gazduita de Laura si va fi postata pe blogul ei dupa data de 15 noiembrie.
Pe Rocsy (Rocsy in bucatarie) o urmaresc cu mare interes de aproximativ 2 ani. Blogul ei este plin de retete faine, toate acompaniate de fotografii faine ♥♥♥ Pentru ca o admir atat de tare, vreau sa-i dedic ei imbratisarea virtuala din luna noiembrie. Astfel vreau sa-i multumesc pentru toate ideile faine pe care mi le-a dat pana azi ♥♥♥ Multumesc Rocsy!!!
Reteta de azi face parte din categoria "mai simplu nu se poate". Este o adaptare dukanita a retetei Clafoutis cu pere, postata (ce coincidenta!!!) in 7 noiembrie 2012. Este o reteta conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera, si cu dieta Montignac - faza I. Dulceata de trandafiri poate fi inlocuita cu gem de morcovi, gem de rabarbar, dulceata de dovlecel, gem de dovleac, dulceata de salcam, gem de goji sau cu dulceata/gem de fructe facut cu indulcitor, daca sunteti in faza de consolidare.

Ingrediente:
- 5 oua
- 1 plic budinca vanilie (sau doua linguri amidon)
- 1 lingura slim sugar
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 400 ml lapte rece
- 1 borcanel dulceata de trandafiri (facuta de mine cu slim sugar) - 400g


Intr-un vas Pirex (3 litri) am nivelat dulceata. Restul ingredientelor le-am mixat in blender 2 minute.


Am turnat compozitia peste dulceata si am bagat vasul la cuptor 150 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru o ora.


Cand este gata, deasupra se formeaza o pojghita aurie.
Miroase tare bine ♥♥♥



Se poate servi imediat, dar eu recomand sa lasati la racit, sa bagati tava la frigider peste noapte si sa o serviti rece a doua zi. Este minunat de gustos acest clafoutis ♥♥♥


Are consistenta cremoasa, dar se portioneaza usor. Dulceata de trandafiri a parfumat discret compozitia, iar gustul este foarte bun ♥♥♥ Neaparat sa incercati!!!



Sa ne fie de bine!

4 comentarii:

  1. Bine ai revenit, doamna! Minunat blogul recomandat! Mi-am si notat prima reteta citita :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si uite asa se lungeste lista infinita :D Spor la treburi Maria!

      Ștergere
  2. cu fructe proaspete fac vara, cu dulceata nu am incercat!

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape