sâmbătă, 6 iunie 2015
Conopida cu pui, ou si legume la wok
Conopida este o leguma deloc apreciata de foarte multa lume, dar eu o gatesc si o mananc mereu cu mare placere. Mi se pare foarte gustoasa si poate fi gatita in numeroase feluri.
Pe blog apare in multe retete, cateva dintre acestea le enumar mai jos:
"Pizza" cu blat de conopida
Conopida pane - la cuptor
Placinta de conopida cu sunca
Budinca de conopida
Tocanita de pui cu castraveti si conopida murate
Mancarea de fata se face foarte usor, nu necesita cunostinte avansate in ale bucatariei, este foarte buna si satioasa si este conforma atat cu dieta Montignac, cat si cu dieta Dukan - zile PL, incepand din faza de croaziera.
Ingrediente:
- un castronel carne fiarta de pui, rupta bucati
- 1 conopida mica
- 1 legatura ceapa verde
- 1 tija telina apio
- 1 ardei kapia rosu
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
- sare si piper negru macinat
Carnea imi ramasese de la un Pui "la rotisor" in punga, la cuptor facut cu o seara inainte. Am curatat-o de pe oase si am rupt-o fasii.
Pentru ca aceasta mancare se face la foc mare si este gata foarte repede, este obligatoriu sa pregatim si sa avem la indemana toate ingredientele necesare. Prin urmare am razuit conopida, am taiat bastonase mici ardeiul capia si tija de telina apio, iar ceapa verde am taiat-o in bucati oblice.
Am pus uleiul in wok-ul incins (sau o tigaie inalta antiaderenta) si am calit 2 minute ardeiul, ceapa si telina apio. Am adaugat si putina sare si piper macinat.
Peste legume am adaugat fasiile de carne si le-am calit impreuna 3 - 4 minute.
La urma am adaugat conopida maruntita si am calit inca 5 minute.
Am adunat intr-o parte a wok-ului toata compozitia si in partea ramasa libera am turnat ouale batute.
Am amestecat mereu ouale, avand grija sa nu ramana ou crud, apoi am amestecat paparada cu restul mancarii.
Mancarea este gata!
S-avem pofta!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...