duminică, 21 iunie 2015
Inghetata de ciocolata cu menta proaspata
Credeti in semne?
De multicel nu am mai participat la provocarea Mystery box challenge. Nu gaseam inspiratie pentru a face ceva bun din ingredientele date, chiar daca uneori era chiar mura in gura sa gasesti combinatia perfecta. In plus trebuie sa tin cont si de dieta.
Luna aceasta cutia misterioasa a fost alcatuita de Vicky si ea a propus fructe de sezon, ouă, lapte, ciocolata preferată, poate și cacao (dacă este cazul), frișcă sau cremă de brânză, iar ingredientul obligatoriu este menta. Initial nu mi-am propus sa particip, desi aveam deja cateva idei, pentru ca nu stiam de unde sa fac rost de menta proaspata. Ei bine, ieri vecina mea mi-a adus (fara sa-i cer sau macar sa stie ca vreau) un brat de menta proaspat culeasa si minunat mirositoare. Am zis ca asta sigur este un semn si ca este cazul sa fac ceva bun pentru provocare.
Inghetata a fost primul gand care mi-a venit in minte dupa ce am citit ingredientele, prin urmare am facut inghetata. A iesit atat de buna si aromata ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
- 275g branza de vaci granulata (Pilos 0.5% grasime)
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 1 plic budinca de vanilie (Dr. Oetker)
- 1 lingura cacao
- 2 oua
- cateva crengute de menta proaspata
Am pus la fiert 400 ml lapte cu cateva crengute de menta.
Am dizolvat praful de budinca in 100 ml lapte rece, am incorporat cacao, indulcitor si cele doua galbenusuri. Acest amestec l-am turnat in laptele fierbinte din care am scos menta. Am fiert totul la foc mic pana cand s-a ingrosat. Se ingroasa foarte repede!
Branza de vaci am transformat-o in crema fina cu ajutorul pasatorului electric, iar cele doua albusuri le-am batut spuma tare.
Cateva frunzulite de menta le-am tocat marunt.
Am amestecat budinca cu crema de branza, frunzulitele tocate si budinca fierbinte.
La final am incorporat usor si spuma de albusuri.
Compozitia rezultata am turnat-o in masina de inghetata.
Dupa 50 minute ne-am racorit cu inghetata delicioasa si aromata ♥♥♥
Nu am prea folosit menta in preparate, dar ori de cate ori am folosit-o am fost foarte placut surprinsa ♥♥♥
Inghetata a iesit foarte cremoasa ♥♥♥ Absolut delicioasa ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Retete la care am mai folosit menta:
Prajitura cu menta si lamaie
Salata de paste cu sos mentolat
Pulpe de pui cu vin si ciuperci
Ardei umpluti cu pasta de branza
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...