Inghetata de ciocolata cu menta proaspata


Credeti in semne?
De multicel nu am mai participat la provocarea Mystery box challenge. Nu gaseam inspiratie pentru a face ceva bun din ingredientele date, chiar daca uneori era chiar mura in gura sa gasesti combinatia perfecta. In plus trebuie sa tin cont si de dieta.
Luna aceasta cutia misterioasa a fost alcatuita de Vicky si ea a propus fructe de sezon, ouă, lapte, ciocolata preferată, poate și cacao (dacă este cazul), frișcă sau cremă de brânză, iar ingredientul obligatoriu este menta. Initial nu mi-am propus sa particip, desi aveam deja cateva idei, pentru ca nu stiam de unde sa fac rost de menta proaspata. Ei bine, ieri vecina mea mi-a adus (fara sa-i cer sau macar sa stie ca vreau) un brat de menta proaspat culeasa si minunat mirositoare. Am zis ca asta sigur este un semn si ca este cazul sa fac ceva bun pentru provocare.
Inghetata a fost primul gand care mi-a venit in minte dupa ce am citit ingredientele, prin urmare am facut inghetata. A iesit atat de buna si aromata ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 275g branza de vaci granulata (Pilos 0.5% grasime)
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 1 plic budinca de vanilie (Dr. Oetker)
- 1 lingura cacao
- 2 oua
- cateva crengute de menta proaspata


Am pus la fiert 400 ml lapte cu cateva crengute de menta.


Am dizolvat praful de budinca in 100 ml lapte rece, am incorporat cacao, indulcitor si cele doua galbenusuri. Acest amestec l-am turnat in laptele fierbinte din care am scos menta. Am fiert totul la foc mic pana cand s-a ingrosat. Se ingroasa foarte repede!
Branza de vaci am transformat-o in crema fina cu ajutorul pasatorului electric, iar cele doua albusuri le-am batut spuma tare.
Cateva frunzulite de menta le-am tocat marunt.


Am amestecat budinca cu crema de branza, frunzulitele tocate si budinca fierbinte.


La final am incorporat usor si spuma de albusuri.



Compozitia rezultata am turnat-o in masina de inghetata.


Dupa 50 minute ne-am racorit cu inghetata delicioasa si aromata ♥♥♥


Nu am prea folosit menta in preparate, dar ori de cate ori am folosit-o am fost foarte placut surprinsa ♥♥♥


Inghetata a iesit foarte cremoasa ♥♥♥ Absolut delicioasa ♥♥♥



Sa ne fie de bine!
Retete la care am mai folosit menta:
Prajitura cu menta si lamaie
Salata de paste cu sos mentolat
Pulpe de pui cu vin si ciuperci
Ardei umpluti cu pasta de branza

8 comentarii:

  1. cat de buna poate sa fie??? cat???

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi şi imaginez cât de grozavă e combinaţia ... deşi e iară la Lidl maşina de îngheţată, mie nu-mi încape vasu ei în congeator:)) Mă bucur că ai ajuns la provocare ediţia asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai daca tot iti cumperi masina de inghetata, cumpara-ti si congelator nou si incapator pentru ea :D
      Sau poate incerci cu metoda"amestecatului cu furculita din 30 in 30 minute" :D

      Ștergere
  3. Mmm, tare îmbietoare înghețata de ciocolată cu mentă ! Mulțumesc pentru rețetă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina ... albusurile le-ai adaugat dupa ce compozitia s-a racit ?! Multumesc Paula

      Ștergere
    2. Paula am amestecat imediat albusurile in compozitie, fara sa astept sa se raceasca, nici macar 5 minute. Poate de aceea a durat mai mult sa inghete in masina :D Daca ai timp, poti lasa amestecul sa se raceasca bine inainte de a amesteca albusurile, dar nu cred ca conteaza :)
      Sa-mi zici daca ti-a placut :D

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...