duminică, 21 iunie 2015
Inghetata de ciocolata cu menta proaspata
Credeti in semne?
De multicel nu am mai participat la provocarea Mystery box challenge. Nu gaseam inspiratie pentru a face ceva bun din ingredientele date, chiar daca uneori era chiar mura in gura sa gasesti combinatia perfecta. In plus trebuie sa tin cont si de dieta.
Luna aceasta cutia misterioasa a fost alcatuita de Vicky si ea a propus fructe de sezon, ouă, lapte, ciocolata preferată, poate și cacao (dacă este cazul), frișcă sau cremă de brânză, iar ingredientul obligatoriu este menta. Initial nu mi-am propus sa particip, desi aveam deja cateva idei, pentru ca nu stiam de unde sa fac rost de menta proaspata. Ei bine, ieri vecina mea mi-a adus (fara sa-i cer sau macar sa stie ca vreau) un brat de menta proaspat culeasa si minunat mirositoare. Am zis ca asta sigur este un semn si ca este cazul sa fac ceva bun pentru provocare.
Inghetata a fost primul gand care mi-a venit in minte dupa ce am citit ingredientele, prin urmare am facut inghetata. A iesit atat de buna si aromata ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.
Ingrediente:
- 275g branza de vaci granulata (Pilos 0.5% grasime)
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 1 plic budinca de vanilie (Dr. Oetker)
- 1 lingura cacao
- 2 oua
- cateva crengute de menta proaspata
Am pus la fiert 400 ml lapte cu cateva crengute de menta.
Am dizolvat praful de budinca in 100 ml lapte rece, am incorporat cacao, indulcitor si cele doua galbenusuri. Acest amestec l-am turnat in laptele fierbinte din care am scos menta. Am fiert totul la foc mic pana cand s-a ingrosat. Se ingroasa foarte repede!
Branza de vaci am transformat-o in crema fina cu ajutorul pasatorului electric, iar cele doua albusuri le-am batut spuma tare.
Cateva frunzulite de menta le-am tocat marunt.
Am amestecat budinca cu crema de branza, frunzulitele tocate si budinca fierbinte.
La final am incorporat usor si spuma de albusuri.
Compozitia rezultata am turnat-o in masina de inghetata.
Dupa 50 minute ne-am racorit cu inghetata delicioasa si aromata ♥♥♥
Nu am prea folosit menta in preparate, dar ori de cate ori am folosit-o am fost foarte placut surprinsa ♥♥♥
Inghetata a iesit foarte cremoasa ♥♥♥ Absolut delicioasa ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Retete la care am mai folosit menta:
Prajitura cu menta si lamaie
Salata de paste cu sos mentolat
Pulpe de pui cu vin si ciuperci
Ardei umpluti cu pasta de branza
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...