miercuri, 24 iunie 2015
Chec dukan cu gem
Pentru ca mai aveam cam jumatate de borcanel dintr-un gem fara zahar, am hotarat sa-l folosesc la ceva dulce. Am adunat repede intr-un bol cateva ingrediente + gemul ce trebuia consumat si am facut un chec bun, pufos si aromat care ne-a facut dimineata mai frumoasa, alaturi de o cafea buna ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - din croaziera (daca se foloseste dulceata/gem de rabarbar, de salcam, de trandafiri, de goji, de dovleac, de dovlecel, de morcov) si din consolidare daca se foloseste gem de fructe fara zahar sau cu indulcitor. Este o reteta foarte simpla si cu rezultat delicios ♥♥♥
Ingrediente:
- 4 oua
- 2 linguri tarate ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingurita faina de konjac
- 2 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 4 linguri gem/dulceata permis in dieta
- 1 lingurita bicarbonat stinsa cu 1 lingura otet
Toate ingredientele le-am pus intr-un bol si le-am amestecat bine cu un tel.
Amestecul obtinut l-am turnat intr-o tava inalta de silicon (22 X 13 cm).
Am bagat tava in cuptorasul electric, la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 50 minute.
Am scos checul pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca, apoi l-am pudrat cu putin lapte praf si l-am portionat.
Este foarte bun si are o culoare foarte frumoasa ♥♥♥
Nu este un chec umed si nici uscat, nu foarte dulce dar nici fad. Este exact asa cum trebuie sa fie ♥♥♥
A fost perfect si la pachetel ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...