joi, 18 iunie 2015
Toba de pui copt
A fost pentru prima data cand am incercat aceasta toba si trebuie sa recunosc ca spaimele mele au fost nefondate. Nu stiu sa spun exat de ce anume imi era frica, doar ca amanam la nesfarsit prepararea retetei pentru ca aveam impresia ca ceva nu suna bine. Toba din pui copt a fost foarte buna si este foarte simplu de facut, deci o recomand! ♥♥♥
Ingrediente:
- o caserola pulpe de pui fara piele si os (aproximativ 1 kg)
- 1 lingura mix de condimente pentru pui (recomand Mammita sau Galeo pentru ca nu au zahar adaugat)
- 2 pliculete gelatina granule
- 1 punga pentru friptura la cuptor ( nu este un ingredient, dar este obligatorie)
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Condimentele le-am amestecat intr-un castronel cu trei linguri de apa.
In punga speciala pentru friptura am pus carnea taiata fasii groase. Peste carne am turnat condimentele si am amestecat usor. Am inchis bine punga la gura si am asezat punga intr-o tava incapatoare. Am gaurit punga cu o scobitoare in trei locuri pentru a evita sa explodeze in cuptor din cauza aburului format. Tava am bagat-o in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru 45 minute.
In punga se va forma destul de multa zeama. Aceasta zeama am colectat-o cu grija intr-un castronel, iar carnita coapta am asezat-o intr-o tava de silicon pentru chec.
Am pus gelatina la hidratat in 200 ml apa rece pentru 10 minute, apoi am topit-o la bain-marie. Gelatina topita am amestecat-o cu zeama colectata si am turnat totul peste carnita.
Am lasat tava la frigider peste noapte, iar a doua zi am rasturnat toba pe un platou. Se taie foarte frumos cu un cutit ascutit bine.
Este un aperitiv foarte bun si dietetic, conform cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.
Sa ne fie de bine!
Sursa de inspiratie: Toba de pui si curcan - varianta dietetica
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Azi nu postez o reteta. M-am gandit sa va arat una din jucariile mele din bucatarie. Este un arzator cu butelie de gaz. Prima da...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Ideea am pescuit-o de la Dana si prima data ( pentru ca am refacut-o de foarte multe ori de atunci) am facut-o de curiozitate. Nu reusea...
-
O prajitura dietetica interesanta si buna, cu un mod de preparare un pic ciudat dar foarte simplu. Cu aceasta reteta termin lista de dul...