Treceți la conținutul principal

Saleuri pentru incepatori



S-au anuntat musafiri si vrei sa faci tu ceva in loc sa cumperi gata facute? Nu esti prea priceputa in bucatarie dar vrei sa demonstrezi ca si tu poti face ceva comestibil? Ai chef de ceva de rontait? Fa saleuri!
Nu cred ca exista ceva mai simplu de facut!
Cumperi de la magazin un pachet de aluat pentru foietaj. Vezi sa nu il incurci cu foile de placinta! Nu e acelasi lucru!
Lasi aluatul sa se decongeleze, de preferabil peste noapte in frigider. Dupa ce s-a decongelat il desfaci pe o foaie de hartie de copt, taiata la dimensinea tavii, il ungi cu ou batut, il presari cu seminte (in, susan, chimen), sau cu cascaval razuit si il tai in dreptunghiuri lungi si late cat un deget.
Iei foaia de copt cu aluatul si o pui in tava, apoi bagi tava la cuptor, pe raftul de sus si la foc mediu. Dupa 15-20 minute verifica si daca saleurile sunt crescute si aurii, scoti tava din cuptor. Daca nu, mai lasa-le un pic dar nu le pierde din ochi!


Nu mai ramane decat sa le pui intr-un cosulet sau intr-un castron incapator si sa te lauzi cu ele. Siguri vei primi aplauze!
Un singur inconveniet au saleurile astea: se termina la fel de repede cum au fost facute, mai ales daca servesti si bere rece langa ele! smiley4240.gif


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata