luni, 14 ianuarie 2013
Chiftelute din creier de porc
Am primit de la vecina mea un creier de porc si pentru ca nu vroiam sa il mai las in asteptare pentru o alta data, l-am preparat imediat. Am ales sa fac chiftelute din el pentru ca sunt simplu de facut si pentru ca sunt delicioase.
Ingrediente:
- 1 creier de porc (aproximativ 200g)
- 3-4 linguri pesmet (sau gris)
- 1 lingurita ghimbir pudra
- sare si piper macinat
- ulei pentru prajit
Creierul l-am curatat de pielite si l-am pisat cu o furculita. Am adaugat pesmetul si condimentele si am amestecat bine. Compozitia trebuie sa aiba consistenta unei paste.
Cu o ligurita am luat din pasta si am pus la prajit in ulei.
Mare atentie! Se formeaza in tigaie o spuma abundenta si va acoperi chiftelutele! Va impiedica astfel sa vedeti cand trebuie intoarse si cand sunt gata, deci le puteti arde usor! Pastrati focul mic si dati tigaia la o parte de pe foc cand vreti sa vedeti ce se mai intampla cu chiftelutele.
Cand sunt aurii pe ambele parti, se scot pe servetele de hartie absorbanta.
Sunt foarte bune si pentru ca am folosit pesmet de data asta, au iesit foarte fragede.
Cu o alta ocazie am facut aceste chiftelute cu gris in loc de pesmet. Au fost si acelea foarte bune!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Azi nu postez o reteta. M-am gandit sa va arat una din jucariile mele din bucatarie. Este un arzator cu butelie de gaz. Prima da...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Ideea am pescuit-o de la Dana si prima data ( pentru ca am refacut-o de foarte multe ori de atunci) am facut-o de curiozitate. Nu reusea...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Asta nu este reteta de suberek, ci este o alta utilizare a cunoscutului aluat de gogosi de post . Am facut din aluatul ala gogosi ...