vineri, 29 iunie 2012
"Raffaello" cu lapte condensat
Stiu, sunt o gramada de retete pentru aceasta bomboana delicioasa cu nuca de cocos. Fiecare are un pic mai mult de ceva, un pic mai putin de altceva, adaugari de ingrediente, omisiuni de ingrediente...
Ei bine, eu nu am mai facut niciodata pana acum Raffaello si pentru ca sunt multumita de aceasta experienta am decis ca merita sa apara pe blog, pentru aducere aminte si inspiratie ulterioara.
Ingrediente pentru 48 buc:
- 2 cutii lapte condensat (2x390g)
- 300g fulgi nuca de cocos + 50g fulgi nuca de cocos pentru decor
- 4 linguri lapte praf
Intr-o craticioara am infierbantat laptele condensat, fara a-l fierbe. L-am amestecat cu fulgii de cocos si cu laptele praf, avand grija sa nu se formeze cocoloase si apoi am lasat compozitia sa se raceasca bine.
Dupa ce s-a racit, am bagat craticioara in frigider pentru doua ore, pana s-a intarit usor.
Pe o tavita am pus 50g fulgi de nuca de cocos si apoi m-am apucat de modelat bombonele cu mana uda. Fiecare bombonica am tavalit-o prin fulgi de nuca de cocos pana se acoperea pe toate partile, apoi o asezam cu grija pe o tavita.
Iata si productia la hectar:
Tavitele le-am bagat iar la frigider, unde le-am lasat peste noapte.
A doua zi le-am servit si au fost foarte apreciate.
Bineinteles ca se poate adauga in compozitie o foaie de napolitana faramitata si/sau o migdala in centrul fiecarei bombonici, dar eu nu am avut la indemana si nici n-am vrut sa mai aman prepararea acestor bombonele. Au iesit foarte bune si dulci, asa cum le sta bine unor bombonele.
S-aveti pofta!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta prajitura cu rabarbar si budinca de vanilie este delicioasa si foarte usor de facut ♥♥♥ Blatul este usor crocant la suprafata, ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Cum sa treaca primavara fara sa fac socata? Asa ceva este inadmisibil! Nu ma pot lauda ca am cunoscut bautura asta racoritoare in copilarie...
-
O prajitura dietetica interesanta si buna, cu un mod de preparare un pic ciudat dar foarte simplu. Cu aceasta reteta termin lista de dul...