luni, 18 iunie 2012
Baton de ciocolata cu lapte condensat
Titlul spune aproape totul despre acest desert. Spun "aproape" pentru ca batonul despre care vorbim azi contine si nuci prajite. Este un baton foarte dulce, cu o consistenta ca de caramele, ce se poate taia in fel si chip.
Trei ingrediente sunt necesare:
- o cutie lapte condensat (390g)
- 400g ciocolata (eu am folosit amaruie, cu 75% cacao)
- doi pumni de miez de nuca usor prajit in tigaie uscata
Intr-o craticioara am pus la foc mic laptele condensat si ciocolata rupta in bucatele.
Am lasat pe foc pana cand s-a topit toata ciocolata.
Dupa ce ciocolata s-a topit am oprit focul si am adaugat in compozitie miezul de nuca usor prajit intr-o tigaie uscata.
Am turnat imediat amestecul obtinut intr-o caserola captusita cu hartie de copt si am nivelat.
Caserola am lasat-o la temperatura camerei pana s-a racit bine, apoi am bagat-o la frigider. Si apoi am facut planton pe langa frigider, ca nu era chip sa scap de " dusmani". Imediat ce am constatat ca pasta s-a intarit, am taiat-o in bucati (nu foarte artistice si nici egale, c-asa-i la razboi), i-am facut cateva poze pe ascuns, pentru gazeta, si am mituit "dusmanii" cu ele sa ma lase si pe mine la calculator.
Am auzit ca la frigider se pastreaza multa vreme, dar eu nu pot confirma acest lucru pentru ca in nici 24 de ore a disparut. Ceea ce pot confirma este ca se face ultramegasupernemaintalnit de usor si ca "dusmanii" o vor adora. Eu mi-am "cumparat" cu ele o ora si jumatate la calculator :D
S-aveti pofta!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...