luni, 18 iunie 2012
Baton de ciocolata cu lapte condensat
Titlul spune aproape totul despre acest desert. Spun "aproape" pentru ca batonul despre care vorbim azi contine si nuci prajite. Este un baton foarte dulce, cu o consistenta ca de caramele, ce se poate taia in fel si chip.
Trei ingrediente sunt necesare:
- o cutie lapte condensat (390g)
- 400g ciocolata (eu am folosit amaruie, cu 75% cacao)
- doi pumni de miez de nuca usor prajit in tigaie uscata
Intr-o craticioara am pus la foc mic laptele condensat si ciocolata rupta in bucatele.
Am lasat pe foc pana cand s-a topit toata ciocolata.
Dupa ce ciocolata s-a topit am oprit focul si am adaugat in compozitie miezul de nuca usor prajit intr-o tigaie uscata.
Am turnat imediat amestecul obtinut intr-o caserola captusita cu hartie de copt si am nivelat.
Caserola am lasat-o la temperatura camerei pana s-a racit bine, apoi am bagat-o la frigider. Si apoi am facut planton pe langa frigider, ca nu era chip sa scap de " dusmani". Imediat ce am constatat ca pasta s-a intarit, am taiat-o in bucati (nu foarte artistice si nici egale, c-asa-i la razboi), i-am facut cateva poze pe ascuns, pentru gazeta, si am mituit "dusmanii" cu ele sa ma lase si pe mine la calculator.
Am auzit ca la frigider se pastreaza multa vreme, dar eu nu pot confirma acest lucru pentru ca in nici 24 de ore a disparut. Ceea ce pot confirma este ca se face ultramegasupernemaintalnit de usor si ca "dusmanii" o vor adora. Eu mi-am "cumparat" cu ele o ora si jumatate la calculator :D
S-aveti pofta!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Sambata. Pofta de dulce. Pofta de ceva anume, de ceva ce n-ai mai mancat de foarte multa vreme. Cornulete cu rahat!!!!! Fara sa exa...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Prajitura asta frumoasa, impreuna cu muuulte altele, este pe lista "de incercat" de multa vreme. In capul meu staruia ideea c...