joi, 7 iunie 2012

Dulce de leche


Dulce de leche este o crema dulce, cu gust de caramel, obtinuta prin fierberea la foc mic timp de 3 ore a conservei de lapte condensat.
Intr-o craticioara cu peretii inalti am pus o carpa de bucatarie, apoi am asezat conservele de lapte condensat dupa ce le-am dat eticheta jos. Intre ele am mai indesat o carpa, pentru a nu se lovi unele de altele in momentul fierberii.


Am turnat peste ele apa rece pana cand le-a acoperit de trei degete.


Am pus craticioara la fiert, la foc mic si din momentul in care a inceput sa fiarba apa am lasat pe foc timp de trei ore. In momentul in care apa scadea, adaugam apa calda, astfel incat apa sa ramana mereu cu trei degete deasupra conservelor.
Dupa cele trei ore de fiert am oprit focul si am lasat conservele sa se raceasca in apa in care au fiert.
Gata!  Dulce de leche e gata!
Intrebuintari? Pai se poate manca ca atare, sau se poate folosi la biscuiti, fursecuri, prajituri, creme si inghetata...

5 comentarii:

  1. Buna.Cred ca este super buna,dar am o intrebare:de unde ai cumparat lapte condensat?

    RăspundețiȘtergere
  2. Lapte condensat cumpar de aici : http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16
    Anul trecut, inainte de Craciun au avut o super promotie: cumparai 5 si primeai 12 :D

    RăspundețiȘtergere
  3. in supermarket gasesc dulce de leche?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu pana acum nu am vazut pe rafturile nici unui magazin din orasul meu. Probabil ca in orasele mai mari, cu magazine mai bine aprovizionate, se gaseste :)

      Ștergere
  4. http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16
    parca te-au auzit :) acum au si dulce de leche.

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape