sâmbătă, 17 aprilie 2010

Foi de placinta de post



Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezultatul a fost spectaculos de bun :)
Ingrediente pentru foile de placinta:
- 14 linguri ulei
- 10 linguri apa
- 21 linguri faina
- un varf cutit sare
Intr-un castron amestecam 14 linguri cu faina, 10 linguri apa, 7 linguri ulei si un varf de cutit de sare. Vom obtine un aluat potrivit de tare.





Intr-un alt castron amestecam foarte bine 7 linguri ulei cu 7 linguri faina, pana obtinem un fel de crema.





Din aluat intindem o foaie pe care o acoperim cu crema din ulei si faina.





Rulam aluatul si il lasam sa se odihneasca timp de 30 minute.







Dupa expirarea acestui timp, impartim aluatul in doua si intindem doua foi.




Observati cum aluatul banal si obisnuit se transforma intr-un aluat de foietaj in toata regula :) , cu foite subtilere si transparente.




Pentru a umple foile, am pregatit doua umpluturi (de post bineinteles ): mere cu zahar si scortisoara




... si tofu cu stafide si dulceata de capsuni.







Ungem foile cu umplutura dorita, le rulam si le bagam la caldura cuptorului incins dinainte, pe raftul de sus, la foc mediu, pana se bronzeaza frumusel.




Pudram cu zahar pudra si servim. Este delicioasa atat calda cat si rece. Un desert perfect pentru o zi de post :)



Acest aluat poate fi folosit si la alte preparate de post: cornulete, saratele...
Reteta am gasit-o in revista Practic in bucatarie.

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana