Treceți la conținutul principal

Mancarica de mazare cu pui


Mazarea este preferata sotului meu. O mananca mereu cu placere si ori de cate ori il intreb ce sa mai fac de mancare, el imi raspunde repede: mazare!
Este o mancare simpla si foarte buna.
Ingrediente:
- 5-6 linguri ulei
- un fir de praz
- 1kg copane inferioare de pui
- 1 kg mazare (conservata sau congelata)
- 2 linguri pasta de tomate
- sare si piper macinat
- marar proaspat sau uscat

Copanelele le-am prajit pe toate partile in ulei apoi le-am scos intr-un castronel.


In uleiul ramas am calit prazul taiat fideluta, cu sare si piper macinat.


In momentul in care prazul s-a inmuiat, am adaugat bulionul si am mai lasat pe foc, amestecand mereu, cateva minute.


Am turnat o cana de apa, iar cand a inceput sa fiarba am adaugat mazarea si copanele prajite. Peste ele am turnat apa cat sa le acopere si am lasat mancarea la fiert, la foc mic, pana cand carnea a fost gata.



Sosul se mai poate ingrosa cu o lingura de faina sau amidon desfacut in apa, dar pentru a ma incadra in conditiile impuse de dieta Montignac, am sarit acest pas.
Mancarea este buna atat calda cat si rece.



Pofta buna!

Comentarii

  1. O mancae si pe gustul meu. Apropo, felicitari ptr casatorie si casa de piatra !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dianthus2rt, multumesc pentru felicitari, chiar daca sunt casatorita de 11 ani :D
      Poate m-ai confundat cu altcineva :)

      Ștergere
    2. Da, sigur ii vorba de o confuzie!, imi cer mii de scuze! :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata