Mazarea este preferata sotului meu. O mananca mereu cu placere si ori de cate ori il intreb ce sa mai fac de mancare, el imi raspunde repede: mazare!
Este o mancare simpla si foarte buna.
Ingrediente:
- 5-6 linguri ulei
- un fir de praz
- 1kg copane inferioare de pui
- 1 kg mazare (conservata sau congelata)
- 2 linguri pasta de tomate
- sare si piper macinat
- marar proaspat sau uscat
Copanelele le-am prajit pe toate partile in ulei apoi le-am scos intr-un castronel.
In uleiul ramas am calit prazul taiat fideluta, cu sare si piper macinat.
In momentul in care prazul s-a inmuiat, am adaugat bulionul si am mai lasat pe foc, amestecand mereu, cateva minute.
Am turnat o cana de apa, iar cand a inceput sa fiarba am adaugat mazarea si copanele prajite. Peste ele am turnat apa cat sa le acopere si am lasat mancarea la fiert, la foc mic, pana cand carnea a fost gata.
Sosul se mai poate ingrosa cu o lingura de faina sau amidon desfacut in apa, dar pentru a ma incadra in conditiile impuse de dieta Montignac, am sarit acest pas.
Mancarea este buna atat calda cat si rece.