vineri, 25 iunie 2010

Parjoale cu crusta de susan sau mac



O alternativa la parjoalele obisnuite va propun astazi. Precizez ca, in loc sa le prajiti in ulei incins, le puteti baga la cuptor 25-30 minute.
Din ingredientele de mai jos, mie mi-au iesit 50 de parjoale mari cat o nuca mijlocie (halal descriere :) ), deci daca vreti mai putine bucati, va sfatuiesc sa injumatatiti canditatile.

- 1 kg carne tocata
- 3 cartofi
- o ceapa mare
- 1/2 capatana mare de usturoi
- 2 oua
- sare, piper macinat proaspat
- boia dulce, cimbru uscat


Ceapa se taie marunt, usturoiul se curata de coaja si se piseaza,iar cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun toate peste carne, se adauga sarea, piperul, cimbru, ouale, boia dulce si se amesteca bine.
Cu mainile umede formam bile din compozitia formata, le tavalim prin susan sau prin mac si le prajim in ulei incins .




Cand sunt gata, le scoatem pe servetele de hartie pentru a-si lasa surplusul de ulei. Sunt bune atat calde cat si reci.
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. arata f binee. cu susan am facut si eu de multe ori, dar cu mac nu am incercat. cred ca sunt delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  2. Loredana, sunt foarte bune si cu mac. Neaparat sa le incerci :) si apoi sa-mi spui si mie daca ti-au placut :)
    Goldie,foarte bun :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesante chiftelutele astea,asa colorate sant minunate la ornat platouri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Angela :)
    Ma gandeam sa fac si cu alte seminte, cum ar fi cele de in.

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape