sâmbătă, 5 iunie 2010

Aricei din aluat de paine



Aricii acestia dragalasi au fost facuti dupa o idee gasita pe blogul Clipe dulci si parfumate. Profit de aceasta ocazie pentru a-i multumi Danei pentru idee :) Fetita mea a fost foarte incantata de ei :) Se fac foarte usor si sunt foarte dragalasi :)
Pentru 4 aricei simpatici avem nevoie de:
- 500g faina
- 300 ml apa calduta
- o lingurita zahar
- un cubulet drojdie proaspata (25g) sau un plic de drojdie uscata (7g)
- doua linguri ulei de masline
- o lingurita sare
- un galbenus si o lingura de lapte pentru uns
- stafide pentru ochisori

Punem faina intr-un vas si o amestecam cu drojdia daca e uscata, daca e proaspata o dizolvam in apa calduta cu zahar. Turnam apa ametecata cu uleiul la mijloc si framantam pana obtinem un aluat mai tare dar compact. Aluatul trebuie sa fie mai tare ca altfel nu putem lucra cu el. Il lasam la odihnit 30 minute.
Intr-un castronel batem galbenusul cu laptele si pregatim o pensula si o foarfeca.
Tava o captusim cu hartie de copt.
Incingem cuptorul.
Rastunam aluatul pe masa presarata cu faina si il impartim in 4 bucati egale. Din fiecare bucata rupem doua bucatele mici cat o maslina, apoi le modelam ca o para, cu un capat mai ingust si celalalt mai bombat:)
Din bucatelele mici de aluat facem piciorusele ariceilor si le alaturam fiecarui corp, la baza mai ingusta. Le putem presa cu o furculita, formand astfel degetelele :) Din stafide formam ochisorii.



Cu o foarfeca formam tepisorii in felul urmator: pur si simplu ciupim coca cu varful foarfecii :) Simplu, nu?







Dupa ce am terminat modelarea tepilor, ungem cu grija aricii, cu ajutorul unei pensule, cu galbenus si lapte (cu grija, sa nu culcam tepisorii).
Dupa ce i-am uns bine, ii mai lasam sa creasca 15 minute, apoi introducem tava la cuptor, la foc moderat, pe raftul cel mai de sus al cuptorului, pentru aproximativ 30 de minute.
Asa arata proaspat scosi din cuptor:




Si iata si o sectiune:



Este o idee foarte ingenioasa de a da forma painii cea de toate zilele, iar prichindeii vor fi incantati de aceste jucarii comestibile :)
Pofta buna!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana