marți, 16 aprilie 2019

Chec delicios - reteta perfecta


   In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicios, perfect de moale si usor umed ♥♥♥
   Nu este prima reteta de chec publicata pe acest blog si in mod sigur nu este nici ultima. Ceea ce o scoate insa in fata este simplitatea ei si rezultatele perfecte obtinute de fiecare data. Un chec delicios, o reteta perfecta ♥♥♥

miercuri, 10 aprilie 2019

Ciorba de potroace


   A trecut ceva vreme de cand nu am mai incercat o reteta din vechea mea carte de bucate editia a III-a. Sunt atat de multe retete ce asteapta a fi incercate sau descoperite si sunt atat de multe surse de inspiratie, incat uneori uit de cartulia asta minunata.
   "Uit" este cam mult spus, deoarece este vorba mai mult de o pauza 😊
   Ciorba de potroace, alaturi de ciorba de fasole boabe si supa de pasare cu taitei, era o mica vedeta in Romania, cand eram eu copil. Atunci ciorba de burta, ciorba radauteana sau supele crema nu erau prea cunoscute. Era atat de apreciata ciorba asta, incat devenise un obicei ca a doua zi dupa nunta sa inviti nuntasii la o ciorba de potroace 😉

miercuri, 3 aprilie 2019

Cozonac delicios si usor de facut


   Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si usor de facut. Atat de usor se prepara si atat de bun este, incat elimina din start toate codelile si fricile legate de prepararea cozonacului perfect. Nu este necesara framantarea pana asuda grinda, nu este necesar sa ai in inventarul bucatariei un robot de bucatarie, nu trebuie rasturnat pe o parte dupa coacere, nu trebuie pazit, iese mereu perfect ♥♥♥

sâmbătă, 16 martie 2019

Coq au Riesling - pui cu vin alb si ciuperci pleurotus


   Reteta de fata am vazut-o pe youtube si a fost preparata de Nigella. Pentru ca mi-a placut foarte mult cum arata, precum si ingredientele folosite, am facut si eu mancarica asta. Bine am facut! Ne-a placut la toti foarte mult ♥♥♥

miercuri, 20 februarie 2019

Prajitura cu foi si crema de gris


   Aceasta prajitura am facut-o pentru prima data pentru Paste 2017. Reteta am gasit-o intr-o revista mai veche din colectia Practic in bucatarie.
   In mare parte am respectat ingredientele indicate in revista. Modificarile facute au fost urmatoarele: in loc de smantana am folosit iaurt cremos cu 3% grasime si in loc de bulion am folosit ketchup dulce. Nu am planuit sa fac aceste modificari, insa m-am hotarat in ultimul moment sa fac aceasta prajitura si nu am avut la indemana bulion si nici smantana. Chiar si cu aceste modificari prajitura a iesit buna, chiar foarte buna ♥

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana