luni, 18 mai 2020

Chec cu apa minerala


   Pe principiul "hai sa mai fac un chec, ca a trecut aproape o luna de cand am facut chec ultima data", am hotarat sa incerc o reteta de chec cu apa minerala.
   Retete de chec mai sunt postate pe acest blog, inclusiv reteta celui mai delicios chec gustat de mine vreodata. Cred insa ca exista prea multe retete de chec pe lumea asta care merita incercate, asa ca imi pastrez mintea deschisa si nu voi inceta sa experimentez in bucatarie.

Ingrediente chec cu apa minerala (pentru doua tavi mari):

- 8 oua
- un varf lingurita sare
- 400g zahar
- 100ml ulei
- 300ml apa minerala
- 600g faina
- 2 plicuri praf de copt (16g)
- 1 lingura cacao
- coaja rasa de lamaie
- zahar pudra (pentru pudrat checul cand este gata)

   Pentru ca pregatirea si amestecarea ingredientelor dureaza doar cateva minute, prima data am aprins cuptorul (180 grade, caldura sus si jos) si l-am lasat sa se incinga. 
   Am pregatit si tavile, captusindu-le cu hartie de copt.
   Intr-un castron am mixat ouale cu sarea si zaharul pana cand compozitia a devenit albicioasa si zaharul s-a topit.


   Am turnat in castron apoi, pe rand, continuand mixarea, uleiul si apa minerala.


   La final am incorporat faina, praful de copt si coaja de lamaie.


   3/4 din compozitia obtinuta am impartit-o in cele doua tavi pregatite. 
   In coca ramasa in castron am adaugat 1 lingura cacao si 2 linguri apa minerala si am amestecat bine.
 

   Compozitia cu cacao am turnat-o in tavi, chiar pe mijlocul celei galbene si cu o furculita am amestecat-o usor, astfel incat sa obtin un model lejer.



   Am bagat tavile in cuptorul fierbinte (180 grade, caldura sus si jos), pe raftul din mijloc, unde am lasat checurile sa se coaca 1 ora.


   La copt, checurile cresc foarte frumos ♥
   Cand au fost gata, le-am scos din tava si le-am pudrat cu zahar pudra. Le-am feliat dupa ce s-au racit foarte bine.


   In timpul racirii checurile nu s-au lasat deloc, iar felierea lor a fost foarte usoara. Arata minunat in sectiune si miroase foarte bine ♥♥♥


   Singurul inconvenient este faptul ca acest chec este usor inecacios. Daca este insa servit langa cafea, ceai, lapte, atunci este minunat ♥


   Sa ne fie de bine!

4 comentarii:

  1. În fiecare duminică am nevoie de un desert pentru masa de prânz și habar n-am de ce nu apelez la varianta chec. Mai la îndemână-mi sunt brioșele :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma mira faptul ca iti place complicatia :D M-as fi mirat daca nu te complicai deloc :D

      Ștergere

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana