joi, 30 iunie 2016
Mancarica de post cu fasole verde si orez
Pentru ca acum piata este plina de legume proaspete, am hotarat sa golesc congelatorul de legumele puse la congelat. Am gasit o punga cu vasole verde pastai, din soiul acela cu pastai luuuuungi si subtirele. Pe langa ea am adunat la apel un pic de orez, ceva ardei gras congelat, o ceapa rosie, doua tije de telina apio si o conserva de rosii in bulion si mi-a rezultat o delicioasa mancarica.
Nu era musai sa gatesc de post, dar daca asa s-a nimerit asa am lasat si bine am facut. Mancarea a iesit delicioasa si a fost mancata cu mare placere atat calda cat si rece ♥♥♥
Ingrediente:
- 1kg fasole pastai
- 2 ardei grasi (eu am avut un amestec congelat)
- 1 ceapa rosie
- 2 tije telina apio
- 1/2 cana orez
- 1 conserva cubulete rosii in bulion
- 2 linguri ulei de cocos
- sare si piper negru macinat
Intr-o cratita incapatoare am calit in ulei de cocos ceapa taiata marunt, ardeiul gras si tijele de telina taiate marunt. Am adaugat o lingurita rasa de sare si piper negru macinat.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, am adaugat orezul si l-am cali si pe el pana si-a schimbat culoarea din alb translucid in alb mat.
In acest moment am adaugat cubuletele de rosii in bulion si am amestecat bine.
A fost randul pastailor sa ajunga in oala.
La urma am turnat 3 cani de apa (am folosit aceeasi cana in care am masurat orezul) si am lasat mancarica sa fiarba incet la foc mic.
Cand oerzul este fiert si a absorbit aproape toata zeama, mancarea este gata.
Se poate manca atat calda cat si rece. Este delicioasa ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...