joi, 30 iunie 2016
Mancarica de post cu fasole verde si orez
Pentru ca acum piata este plina de legume proaspete, am hotarat sa golesc congelatorul de legumele puse la congelat. Am gasit o punga cu vasole verde pastai, din soiul acela cu pastai luuuuungi si subtirele. Pe langa ea am adunat la apel un pic de orez, ceva ardei gras congelat, o ceapa rosie, doua tije de telina apio si o conserva de rosii in bulion si mi-a rezultat o delicioasa mancarica.
Nu era musai sa gatesc de post, dar daca asa s-a nimerit asa am lasat si bine am facut. Mancarea a iesit delicioasa si a fost mancata cu mare placere atat calda cat si rece ♥♥♥
Ingrediente:
- 1kg fasole pastai
- 2 ardei grasi (eu am avut un amestec congelat)
- 1 ceapa rosie
- 2 tije telina apio
- 1/2 cana orez
- 1 conserva cubulete rosii in bulion
- 2 linguri ulei de cocos
- sare si piper negru macinat
Intr-o cratita incapatoare am calit in ulei de cocos ceapa taiata marunt, ardeiul gras si tijele de telina taiate marunt. Am adaugat o lingurita rasa de sare si piper negru macinat.
Dupa ce legumele s-au inmuiat, am adaugat orezul si l-am cali si pe el pana si-a schimbat culoarea din alb translucid in alb mat.
In acest moment am adaugat cubuletele de rosii in bulion si am amestecat bine.
A fost randul pastailor sa ajunga in oala.
La urma am turnat 3 cani de apa (am folosit aceeasi cana in care am masurat orezul) si am lasat mancarica sa fiarba incet la foc mic.
Cand oerzul este fiert si a absorbit aproape toata zeama, mancarea este gata.
Se poate manca atat calda cat si rece. Este delicioasa ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ideea am pescuit-o de la Dana si prima data ( pentru ca am refacut-o de foarte multe ori de atunci) am facut-o de curiozitate. Nu reusea...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Asta nu este reteta de suberek, ci este o alta utilizare a cunoscutului aluat de gogosi de post . Am facut din aluatul ala gogosi ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Pentru ca acum piata este plina de legume proaspete, am hotarat sa golesc congelatorul de legumele puse la congelat. Am gasit o punga cu ...