Retete de chec mai sunt postate pe acest blog, inclusiv reteta celui mai delicios chec gustat de mine vreodata. Cred insa ca exista prea multe retete de chec pe lumea asta care merita incercate, asa ca imi pastrez mintea deschisa si nu voi inceta sa experimentez in bucatarie.
Ingrediente chec cu apa minerala (pentru doua tavi mari):
- 8 oua
- un varf lingurita sare
- 400g zahar
- 100ml ulei
- 300ml apa minerala
- 600g faina
- 2 plicuri praf de copt (16g)
- 1 lingura cacao
- coaja rasa de lamaie
- zahar pudra (pentru pudrat checul cand este gata)
Pentru ca pregatirea si amestecarea ingredientelor dureaza doar cateva minute, prima data am aprins cuptorul (180 grade, caldura sus si jos) si l-am lasat sa se incinga.
Am pregatit si tavile, captusindu-le cu hartie de copt.
Intr-un castron am mixat ouale cu sarea si zaharul pana cand compozitia a devenit albicioasa si zaharul s-a topit.
In coca ramasa in castron am adaugat 1 lingura cacao si 2 linguri apa minerala si am amestecat bine.
Cand au fost gata, le-am scos din tava si le-am pudrat cu zahar pudra. Le-am feliat dupa ce s-au racit foarte bine.
Sa ne fie de bine!
Sursa de inspiratie: Bunătăți din bucătăria Gicuței