marți, 22 ianuarie 2019

Chiftelute de pui cu spanac si cascaval, in sos cremos de rosii


   Reteta asta este una in stil american, un stil un pic ciudat pentru obisnuintele mele culinare. Tot timpul mi se par complicate inutil retetele lor si de putine ori sunt tentata sa reproduc in bucataria mea o reteta americana. Reteta de fata am vazut-o reprodusa pe un canal youtube si pentru ca mi-a placut ce i-a iesit acelei doamne, am hotarat sa incerc si eu. Cel mai ciudat la reteta asta mi s-a parut adaosul de cascaval razuit atat in compozitia chiftelelor cat si in cea a sosului. Mancarea a iesit insa foarte buna, deci reteta si pozele doveditoare merita postate pe blog pentru aducere aminte.

   Cascavalul, sub diferite denumiri, este foarte prezent in retetele americane, chiar si in supe. Pe blogul meu apare o astfel de struto-camila, adica o supa groasa si consistenta ce contine cascaval:
Supa americana cu piept de pui si boabe de porumb

Ingrediente pentru chiftelute de pui cu spanac si cascaval, in sos cremos de rosii:
***Sos:
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa medie
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura mica patrunjel proaspat
- 1 lingurita busuioc
- 1 lingurita oregano
- 1/2 lingurita fulgi ardei iute
- 2 conserve cubulete de rosii in bulion
- 200 ml smantana pentru gatit
***Chiftele:
- 1 kg pulpe pui dezosate
- 250g spanac proaspat
- 3 linguri pesmet
- 2 cepe medii
- 150g cascaval emmental razuit (din care se opreste 2 linguri intr-un castronel)
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 6 catei usturoi
- 1 ou
- ulei pentru prajit
*** In plus:
- 175g cascaval mozzarella

   Prima data am pregatit compozitia pentru chiftelute. Am tocat carnea si am amestecat-o intr-un castron incapator cu spanacul taiat marunt, pesmet, ceapa taiata marunt, cascaval emmental razuit, usturoi maruntit, ou, sare si piper negru macinat.


   Din aceasta compozitie am format, cu mainile umezite cu apa, chiftelute rotunjoare, mari cat o nuca mare. Le-am prajit pe toate partile in ulei incins, apoi le-am scos intr-o strecuratoare.


   Pentru sos am calit in ulei ceapa taiata marunt, pana a devenit sticloasa. In acest moment am adaugat in cratita usturoiul maruntit, busuioc, oregano, fulgi de ardei iute si pasta de tomate. Am amestecat bine totul, cat sa se cunoasca toate, iar dupa aceea am adaugat cubuletele de rosii in bulion si patrujelul taiat marunt.
   Sosul trebuie sa fiarba vreo 10 minute doar, la foc mic, apoi se opreste focul.


   La final am amestecat in sos smantana pentru gatit.
 
Nu cumparati HuLala cooking sauce daca doriti smantana de gatit! Nu este smantana pentru gatit, ci o porcarie de sos dubios!!! Asa imi trebuie daca nu citesc eticheta!

   Am incins cuptorul la 180 grade. 
   Intr-o tava cu peretii inalti am asezat chiftelutele intr-un singur strat. Peste ele am turnat sosul cremos de rosii, iar deasupra am asezat felii de cascaval mozzarella si cele 2 linguri pastrate de cascaval emmental razuit.


   Am bagat tava in cuptorul fierbinte, pe raftul din mijloc, caldura sus si jos. Acolo a stat vreo 20 de minute, cat sa se topeasca bine cascavalul in sos si chiftelutele sa se marineze.


   Noi am servit aceste chiftelute de pui cu spanac si cascaval, in sos cremos de rosii puse peste spaghete. Consistenta si satioasa. Ne-a placut foarte mult ♥ Data viitoare insa voi folosi smantana adevarata de gatit.
 

Sa ne fie de bine!

Sursa de inspiratie: Spinach Chicken Parmesan Meatballs in a creamy tomato sauce

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana