duminică, 19 noiembrie 2017
Supa americana cu piept de pui si boabe de porumb
Supele astea americane sunt foarte groase si contin o gramada de ingrediente. Nu seamana deloc cu supele noastre traditionale, cum ar fi supa de pasare cu taitei sau supa de pui cu galuste, ci sunt mai dregraba supe creme in care se adauga legume si carne, ba chiar si cascaval.
Pentru ca eram curioasa cum este o astfel de supa bogata, am incercat si eu o astfel de reteta.
Inspiratie mi-a fost reteta asta: Light Turkey (Or Chicken) & Corn Chowder Recipe.
Pentru ca ne-a placut, o postez si pe blog pentru eternitate 😁
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui (aproximativ 1 kg)
- 2 lingura ulei
- 1 ceapa galbena
- 2 ardei capia rosii
- 2 ardei verzi mici
- 1/2 lingurita praf de usturoi (sau 2 catei de usturoi)
- 250g boabe de porumb congelate
- 2 linguri faina
- 400 ml lapte
- 1200 ml supa de pui (apa in care am fiert pieptul de pui)
- sare si piper macinat
- 150g cascaval razuit
- 3 fire ceapa verde (eu nu am avut, dar ar fi mers tare bine)
Prima data am fiert pieptul de pui in 2 litri apa cu putina sare. Am spumuit ori de cate ori a fost nevoie si am lasat carnea sa fiarba la foc mic pana cand a fost bine fiarta.
Dupa ce carnea s-a fiert, am scos-o pe o farfurie si am rupt-o in fasii. Apa in care a fiert carnea am pastrat-o.
In oala in care urma sa fac supa am calit in ulei ceapa, ardeiul verde si ardeiul kapia taiate marunt. Am adaugat si praful de usturoi (sau usturoiul taiat marunt si el).
Dupa ce legumele s-au inmuiat bine, am turnat in oala 1200 ml apa in care a fiert pieptul de pui. Am lasat supa sa ajunga la fierbere, la foc mic.
Cand supa a inceput sa fiarba, am adaugat in oala boabele de porumb congelate si le-am lasat sa fiarba 5-6 minute.
Intr-un castron am desfacut faina in lapte. Acest amestec l-am turnat in oala. Am adaugat sare si piper negru macinat si am lasat supa sa fiarba in continuare la foc mic pana cand a inceput sa se ingroase (10-15 minute). Am amestecat des.
Cand supa s-a ingrosat am adaugat in oala fasiile de carne si cascavalul razuit.
Am mai lasat supa pe foc 2-3 minute, amestecand mereu, apoi am oprit focul.
Am servit supa imediat, punand in fiecare castron putin cascaval deasupra. Mergea de minune si ceapa verde taiata marunt, atat pentru culoare cat si pentru un plus de gust, de aceea voi avea grija data viitoare sa nu-mi mai lipseasca 😀
Desi mesenilor li s-a parut tare ciudata supa asta, dupa ce au gustat au spus ca este foarte buna. Este si foarte satioasa!
A doua zi, reincalzita, nu mi s-a mai parut chiar atat de buna. De retinut sa fac mai putina data viitoare! 😏
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...