duminică, 28 februarie 2016

Salata calda de legume cu ficat de pasare


Imi place ficatelul de pui ♥ Cred ca asta ati observat deja daca ma urmariti de ceva vreme. Pe blog am o gramada de retete cu ficat de pui, care mai de care mai delicioasa ♥♥♥ Cateva recomandari:
Chec aperitiv cu ficatei de pui si piper sichuan
Placinta de ficatei cu ceapa
Pateu din ficat de pui - dukan style
Salata calda prezentata azi ne-a placut extraordinar de mult ♥♥♥ Este o mancare satioasa si delicioasa, se prepara rapid si merita incercata ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
- 1 caserola ficat de pui (400 - 500g)
- 1 dovlecel
- 1 vanata medie
- 2 ardei grasi
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura rasa praf de usturoi
- sare (eu am folosit sare roz de Himalaya) si piper macinat


Am spalat bine ficateii in apa rece si i-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie antiaderenta, pusa pe foc mediu spre mic, am presarat sare si am pus ficateii la prajit.


I-am prajit cateva minute pe ambele parti, apoi i-am scos intr-un castron si i-am acoperit. I-am lasat sa se odihneasca pana cand au fost legumele gata.


Am curatat vanata de coaja, lasand totusi pe suprafata ei si cateva fasii de coaja, apoi am taiat toate legumele in cuburi marisoare.
Am imbracat o tava inalta cu hartie de copt si am pus in ea legumele. Am presarat legumele cu praf de usturoi, sare si piper macinat, am adaugat si uleiul de masline si le-am amestecat bine.



Am bagat tava in cuptorasul electric, la 180 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 20 minute.
Legumele trebuie doar sa inmoaie, nu sa se prajeasca!


Ficateii se pot taia cuburi si se pot amesteca cu legumele, dar eu am ales sa le pun separat in farfurie.


Este o alaturare tare reusita si va asigur ca veti manca cu mare placere ♥♥♥


Pentru culoare puteti adauga in tava cu legume un ardei rosu, ciuperci, zucchini.


Sa ne fie de bine!

Sursa de inspiratie: Salata calda - Manuela Mihalcea

4 comentarii:

  1. Ce bine arata! Mi-e greu cu vinetele.. imi place doar salata de vinete. Si de catva timp incoace imi place si in mussaka. Dar in rest nu prea fac altceva cu ele ca mi se pare ca nu au gust. Incerc totusi sa ma obisnuiesc.. Buna ideea asta, ar trebui sa o incerc :) Te pup, o zi cat mai frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evelyn, eu zic sa dai o sansa vinetelor pentru ca multe minunatii se pot face din ele :D Daca dai o cautare pe blogul meu dupa cuvantul vinete sau vanata, vei da peste vinetele dulci pane, budinca de vinete cu maruntaie de pui si ciuperci, ali nazik, drob de vinete si altele care nu-mi vin acum in minte :D Da-le o sansa si o sa fii placut surprinsa :D

      Ștergere
  2. O mâncare foarte reușită, apetisantă, sănătoasă și hrănitoare. Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa o incerci pentru ca este foarte buna :D
      O zi minunata!

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape