miercuri, 10 februarie 2016

Cozonac Dragobete - dukan style


Doar nu era sa ratez momentul sa postez si eu pe blog o reteta "inimoasa"! Si ce moment mai bun imi puteam alege decat aceasta perioada, cand oficial se sarbatoreste iubirea ♥♥♥
Un astfel de chec cu inimioara la mijloc planuiesc de foarte multa vreme, mai ales de cand l-am vazut pe acesta pe Pinterest. Am tot amanat momentul deoarece nu prea stiam cum sa-l fac conform cu dieta Dukan, dar dupa ce am testat blatul Ioanei, am stiut exact ce si cum voi face.
Initial am vrut sa fac un chec mai mic, apoi s-au anuntat musafiri si rapid am dublat ingredientele. Sa nu va mire deci ca la ingrediente apar cantiati mai mari decat apar in poze.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera si contine un singur tolerat - cacao (limita este de 1 lingurita/zi daca are procent de grasime pana la 12%).
Daca tot a venit vorba de cacao, trebuie sa va spun ca cea achizitionata de pe site-ul adiograsime.ro este atat de neagra si aromata, cum nu am mai intalnit pana acum la nicio cacao cumparata din comert ♥♥♥ O cantitate foarte mica coloreaza tare bine si da gust foarte bun dulciurilor ♥♥♥ Are pret foarte avantajos, punguta de 500g costa doar 12.90 lei! Recomand!

Ingrediente:
***Inimioare:
- 2 oua
- 8 linguri lapte praf degresat
- 2 lingurite esenta de zmeura
- 1 lingura slim sugar
***Blat:
- 8 oua
- 2 lingurite rase faina konjac
- 6 linguri tarate de ovaz
- 12 linguri scuturate lapte praf degresat
- 5 linguri slim sugar
- 2 linguri rase cacao
- 2 lingurite rase praf de copt
- 1 lingurita esenta de cozonac
- 1 lingurita esenta de vanilie



Prima data m-am ocupat de inimioare. Am facut exact reteta de Biscuiti din lapte praf.
Intr-un castronel am amestecat cu ajutorul unui tel ouale, laptele praf, indulcitorul si esenta de zmeura.



Intr-o tava din silicon pentru briose in forma de inimioare, am impartit compozitia rezultata - cate o lingura rasa in fiecare forma.


Am copt inimioarele in cuptorasul electric, 160 grade, foc sus si jos, pentru 12 minute. Au rezultat 12 biscuiti grasuti si rozalii, pe care i-am lasat la racit pe un gratar.


Pentru blat am mixat cateva minute ouale cu faina de konjac, pana cand compozitia si-a marit volumul si s-a ingrosat un pic.


Am adaugat celelalte ingrediente pe rand, continuand mixarea dupa fiecare.


Intr-o tava de cozonac (8 X 27 cm), captusita cu hartie de copt, am nivelat 1/3 din compozitia pentru blat. Am infipt in ea inimioarele rozalii, apoi am turnat cu grija peste ele restul de compozitie cu cacao.



Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora.
Creste foarte frumos si nu se lasa aproape deloc in timpul racirii ♥♥♥



L-am feliat dupa ce s-a racit bine. Ia priviti cu ce gustarica frumoasa ne-am intampinat noi musafirii ♥♥♥


Are consistenta de cozonac si nu este deloc umed. Cu ceva modificari, cred ca se poate obtine din acest blat o paine conforma tare buna ♥


Este perfect alaturi de o cana de lapte, cafea sau ceai, deci este perfect si pentru micul dejun ♥


Si ca sa nu cumva sa credeti ca toate feliile ies perfecte in sectiune, ia priviti si niste "eronate":


Iubiti-va mult!

9 comentarii:

  1. De multa vreme ma bate gandu de sectiuni de astea. Forma de inimi n-am! Dar am una cu ursuleti care cred ca ar placea mult baietilor! In alta dezordine, doamna, mata mai ajungi la VH?! :))) Minunata idee cu publicarea "defectelor"! Eu uneori sunt cumplit de dezamagita ca "numa mie" nu-mi iese cum e in pozele de pe bloguri de la care am pornit :))) maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cozonacul asta a fost frate cu tortul ala cu zmeura pe care l-am hacuit in cautarea zmeurei in sectiune :D La doua felii frumoase ai parte de 3 - 4 eronate :D Daca faceam un blat si apoi il decupam, atunci as fi avut mai multe sanse de sectiuni multe si faine, dar eu am "pus coada la pruna", prin urmare m-am ocosit sa fac cum m-a taiat capul :D Bine ca am avut 5 felii cu inimioara sa pot face poze :))
      Ajung si la VH, asta fara indoiala :D

      Ștergere
    2. Desigur c-am uitat sa zic ca biscuitii astia is cosmarul vietii mele biscuitesti:)))) Nu-i nimic, si 2016 e un an bun pentru-ncercari:)))) maria

      Ștergere
    3. Eu sincer chiar nu inteleg de ce nu-ti ies. Eu amestec lejer ingredientele, le pun la copt si gata. Nici nu-mi bat capul cu ei! Tu si obsesiile tale :D

      Ștergere
  2. Ce bine arata checul!! Pentru mine e o mare noutate acest fel de a face inimioarele (sau orice alta forma) separat si apoi adaugat. Nu as fi stiut cum sa fac chiar inimioare in mijlocul unei prajituri :)) Arata extraordinar si imi imaginez ca e tare bun :D Sunt total de acord cu Maria, foarte buna idee cu publicarea "defectelor". De multe ori nu ne iese totul perfect si e bine sa stim ca nu suntem singurele :) Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era o solutie sa obtin inimioare perfecte la fiecare felie, dar m-am ocosit sa fac altfel :D Sunt foarte multe modele pe care le poti face, doar decupatoare sa ai :D
      Sa incepi saptamana cu bine draga Evelyn!

      Ștergere
  3. Tare fain arata , trebuie sa-l incerc si eu ! 💋💋💋💋💋💋💋

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape