duminică, 6 martie 2016
Prajitura cu foi de mac si crema de branza dulce
Prajitura asta a iesit tare buna si insiropata (desi nu am folosit pic de sirop!) ♥♥♥
Pentru blaturi am folosit faina de mac achizitionata de pe site-ul adiograsime.ro, pe care nu recomand sa o inlocuiti cu altceva. Are un pret foarte bun, 6 lei/500g, si este buna pentru prajituri si creme ♥
Macul este tolerat in dieta Dukan in limita 1 lingura/zi si faina de mac inlocuieste foarte bine faina/amidonul din blatul prajiturilor.
Alte retete cu mac:
Rulada cu ness si budinca de mac
Prajitura de cacao cu budinca de mac
Chiftelute de ton nepreparate termic, imbracate in mac
Parjoale cu crusta de susan sau mac
Ingrediente:
***Blat:
- 4 oua
- 1 lingurita faina de konjac
- 6 linguri lapte praf 0.1% grasime
- 3 linguri slim sugar
- 4 linguri faina de mac
- 1 lingurita praf de copt
***Crema:
- 500g crema de branza (Pilos 0.5% grasime)
- 2 linguri slim sugar
- 1 lingurita esenta de pere Williams
Pentru blat am mixat la viteza maxima cateva minute ouale cu faina de konjac, pana cand am obtinut o compozitie cremoasa.
Am adaugat laptele praf, indulcitorul, praful de copt si faina de mac si am mixat bine dupa fiecare in parte.
In alt castron am mixat bine de tot crema de branza cu indulcitorul si esenta de pere. Esenta asta de pere este tare parfumata si da gust de pere adevarate cremei ♥♥♥
Jumatate din compozitia pentru blat am turnat-o intr-o tava inalta ( 23 X 20 cm) captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptorasul electric, la 180 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 10 minute.
Am scos tava din cuptor si am nivelat peste blatul fierbinte toata crema cu aroma de pere.
Peste crema am turnat restul de compozitie pentru blat.
Am bagat iar tava in cuptorasul electric, de data asta la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 35 minute.
Prajitura se coace foarte frumos si miroase senzational ♥♥♥
Am lasat prajitura sa se raceasca pe un gratar, fara sa desfac hartia de pe ea. In timpul racirii se lasa foarte putin.
Se feliaza foarte usor si arata tare bine in sectiune ♥♥♥
Absolut delicioasa ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...