Terina de dovlecel cu carne de pui


Nu pot sa zic ca am planuit aceasta terina. A rezultat in urma adaugarii unor resturi: un rest de carne de la ardeii umpluti, cateva felii de dovlecel ramase de la dovlecelul pane cu tofu si un rest de ou batut cu faina de soia si condimente. Pentru ca a fost foarte bun si pentru ca arata interesant, defilez cu reteta pe blog, poate mai inspir pe cineva.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera si dieta Montignac - faza I.

Ingrediente:
- 300g carne tocata de pui (se poate pune mai mult, cat va incape in forma)
- 2 linguri rosii cubulete in bulion
- 1/2 ceapa mica
- 1 dovlecel taiat felii subtiri pe lung
- 2 oua
- 1 lingura faina de soia
- condimente dupa gust
- sare si piper macinat

Prima data se cuvine o precizare: cantitatile de mai sus sunt orientative si nu as baga mana in foc ca au fost chiar 300g carne si nu mai mult sau mai putin. Cum am spus si mai sus, amestecul de carne mi-a ramas de la ardeii umpluti si daca doriti sa vedeti ce-am pus exact in el va invit sa vedeti aici: Ardei umplut cu pulpa de pui tocata si dovlecel, in sos dulce-acrisor.
Intr-o forma de silicon pentru chec am asezat felii subtiri de dovlecel astfel incat sa-i captusesc fundul si peretii. In mijloc am nivelat compozitia de carne tocata. Deasupra am asezat restul de felii de dovlecel.
Intr-un castronel am amestecat ouale cu o lingurita mix de ierburi italiene, putina sare, putin piper macinat si faina de soia. Acest amestec l-am turnat peste terina.
Am bagat tava la cuptor la foc mediu, pe raftul de sus, pentru aproximativ 45 minute.


Am rasturnat terina pe un platou si am lasat-o sa se raceasca.


Se feliaza foarte frumos si arata tare dragut in sectiune ♥ Probabil daca as fi pus mai multa carne, ar fi avut o sectiune si mai frumoasa.


A fost foarte buna si a mers de minune si la pachetel la serviciu ♥



Sa ne fie de bine!

2 comentarii:

  1. Vai ce bine arata!!! Am incercat sa vad reteta de dovlecel pane cu tofu si nu ma lasa sa intru. Am tofu si.. nu stiu ce sa fac cu el. Bine, as putea sa il prajesc simplu, dar ma gandeam sa fac ceva mai interesant, totusi. Doar in restaurant l-am mancat, e prima data cand ma aventurez sa il cumpar.
    Eu te rog, daca se poate si vrei, sa mai pui retete de mancaruri sarate. Prajituri nu prea fac, si nici nu prea imi plac dulciurile.
    Sa va fie de bine! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evelyn multumesc frumos ca m-ai avertizat in legatura cu link-ul. Nu l-am pus eu bine :) Am remediat problema si acum merge :D
      Daca vizitezi pagina cu indexul retetelor, sigur vei gasi o gramada de retete pe placul tau :D
      La multi ani si un 2016 cum ti-l doresti! :*

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...