miercuri, 14 octombrie 2015

Rulada aperitiv cu spanac si crema de branza


Anul acesta se pare ca a fost sub semnul ruladelor. Chiar daca pe blog nu se observa acest lucru, anul acesta am preparat o gramada de rulade, atat dulci cat si rulade aperitiv.
Rulada de fata a aparut in meniul nostru in urma unei provocari culinare si trebuie sa recunosc ca am fost incantata de idee, mai ales pentru ca de multa vreme vroiam sa incerc o astfel de rulada si parca niciodata nu era momentul potrivit. 
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand cu faza de croaziera, iar inspiratie mi-a fost CristinaK cu a ei Rulada-aperitiv din albusuri.

Ingrediente:
- 6 oua
- 1 lingura otet
- 1 punga spanac congelat (400g)
- 250g branza de vaci bine scursa (Romfulda 1% grasime)
- sare si piper negru macinat ( eu am folosit sare roz de Himalaya)


Spanacul l-am lasat la decongelat, apoi l-am scurs bine de apa in pumni.
Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Albusurile le-am batut spuma tare cu o lingura de otet, putina sare si piper negru macinat.


Spanacul bine scurs l-am amestecat cu grija in spuma de albusuri cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare.


Amestecul obtinut l-am intins in tava mare de la aragaz, captusita in prealabil cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic pentru aproximativ 20 minute.


Galbenusurile le-am pus toate intr-o pungulita.


Am legat bine pungulita la gura...


... si am pus-o intr-o craticioara cu apa care clocotea pe foc mic.


Am lasat galbenusurile sa fiarba 5-6 minute, apoi le-am scos din punguta si le-am mixat in vasul robotului de bucatarie impreuna cu branza ferma de vaci, sare si putin piper macinat.



Blatul copt l-am scos cu tot cu hartie pe un prosop umed. L-am lasat 10 minute, apoi am intors blatul cu hartia in sus si am inlaturat hartia cu grija.



Am intins pe toata suprafata blatului crema de branza.


Am rulat blatul cu grija, obtinand la final o rulada frumusica ♥♥♥


Am lasat rulada o ora la frigider inainte de a o felia.
Se feliaza frumos si arata foarte interesant ♥♥♥



Este buna ca aperitiv la o masa festiva, la micul dejun sau cina, ba chiar si la pachetel.


Sa ne fie de bine!

7 comentarii:

  1. Super rulada asta! Este pe gustul meu...deci retin si eu reteta.
    Toate cele bune...pa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-a iesit foarte frumoasa rulada, Cristina! :) Si ai folosit si galbanusurile! Super! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru idee!!! Tare ma bucur ca ai venit sa vezi cum mi-a iesit mie reteta propusa de tine :D

      Ștergere
  3. Ador rulada cu spanac si cum am vazut proaspat la piata, ia sa fac si io galbenusuri la punga:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristinica. esti o comoara la casa omului!!!!! Te apreciez, mult de tot.... Pupicei! ERIKA

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape