miercuri, 21 octombrie 2015
Cafea cu ulei de cocos
Despre uleiul de cocos am citit numai de bine, prin urmare cand l-am vazut pe site-ul adiograsime.ro, a fost musai sa-l comand si eu. S-a dovedit a fi o idee buna, pentru ca efectiv m-am indragostit de el ♥♥♥ Daca initial am crezut ca va trebui sa-l impart si la altii, pentru ca mi s-a parut mult o galetuta de 2500g, acum ma felicit ca nu am facut-o! Il folosesc aproape in fiecare zi, la mancare sau in cafea si acum ma gandesc ca in curand va trebui sa comand o alta galetuta.
La gatit se comporta exemplar, are o consistenta matasoasa si nu schimba cu nimic gustul mancarii ♥♥♥ O cantitate mica este suficienta pentru a cali legumele sau pentru o omleta, deoarece are putere mare de gresare. La rece are consistenta unei unturi, iar la cald se lichefiaza. Eu l-am portionat in borcane de 400g si le pastrez in frigider. Un borcan il pastrez in camara, pentru folosinta, iar cand se termina scot alt borcan din frigider si-l depozitez in camara. Daca nu as face acest lucru, m-as chinui foarte tare sa-l scot din borcan, pentru ca la frig uleiul de cocos se solidifica tare.
In dieta Dukan este permisa o lingurita de ulei/zi, prin urmare am hotarat ca acea lingurita permisa sa fie de ulei de cocos.
Spuneam mai sus ca am inceput sa beau din cand in cand cafea cu adaos de ulei de cocos. Despre ea am aflat citind postarile dintr-un grup dedicat dietei ketogenice si, intrigata fiind de idee, am inceput sa caut mai multe informatii pe internet. Pentru ca este foarte laudata, chiar si de cei foarte atenti cu dieta lor, am incercat-o intr-o zi. Mi-a placut foarte mult, prin urmare cam de doua ori pe saptamana asa imi beau cafeaua. Am observat ca senzatia de foame este mult diminuata in zilele in care beau aceasta cafea imbunatatita, facand plimbarile catre si de la frigider foarte rare.
54 de beneficii ale uleiului de cocos dovedite stiintific puteti citi daca accesati link-ul.
Pentru o portie este nevoie de:
- o cana cafea gata preparata
- o lingurita ulei de cocos
Cafeaua o preparati cum va place, la ibric sau la aparat, indulcita sau nu. Eu prefer cafeaua oparita si neindulcita.
In vasul mixerului am turnat cafeaua preparata, fierbinte, si am adaugat uleiul de cocos.
Am mixat 2 minute la viteza maxima.
Cafeaua isi schimba culoarea si din maroniu inchis prinde culoarea cafelei cu lapte. Deasupra se formeaza un strat de spuma.
Am turnat cafeaua inapoi in cana si am savurat-o cu mare placere ♥♥♥
Incercati si voi!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Reteta de coliva o am de la mamaita mea si a fost publicata pe blog in august 2009. Azi fac doar un update cu poze facute in timpul prep...