marți, 7 iulie 2015
Prajitura cu iaurt si aroma de cappucino
Ca iubesc aroma de cappucino nu mai este un secret ♥♥♥ Ca nu pierd ocazia sa o folosesc ori de cate ori pot, asta cred ca s-a vazut deja. Ca merge la marele fix si alaturi de iaurt, asta veti afla doar daca incercati.
Prajitura de fata a iesit foarte buna, cremoasa si aromata ♥♥♥
Este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera si se prepara foarte usor.
Ingrediente:
- 5 oua
- 275g branza de vaci granulata (Pilos 0.5% grasime)
- 1 kg iaurt degresat (Pilos 0.1% grasime)
- 2 linguri tarate de ovaz
- 2 linguri tarate de grau
- 1 lingura tarate psyllium
- 1 plic praf budinca de ciocolata (40g)
- 4 linguri scuturate eritritol cu stevia 1:4
- 1 lingura aroma de cappucino
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare.
Galbenusurile le-am mixat bine cu eritritolul si aroma de cappucino, apoi am adaugat branza de vaci si am continuat mixarea inca doua minute.
Am adaugat praful de budinca, taratele de grau, taratele de ovaz si taratele psyllium, iar la final am adaugat iaurtul.
Am incorporat si spuma de albusuri cu ajutorul unui tel si cu miscari usoare.
Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava dreptunghiulara (22 X 35 cm) cu peretii inalti, captusita in prealabil cu hartie de copt udata si stoarsa bine.
Am bagat tava in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora si jumatate. La sfarsit arata asa:
Am lasat-o sa se raceasca in tava. In timpul racirii se lasa un pic.
Am feliat-o dupa ce s-a racit bine.
A fost foarte buna ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...