Treceți la conținutul principal

Musaca cu fasole verde


Musaca am tot facut de-a lungul timpului, ba cu cartofi, ba cu ciuperci, ba chiar si cu dulma. Am mai facut cu pleurotus, cu vinete, cu dovlecel, prin urmare era logic sa fac acum musaca cu fasole verde.
A iesit foarte buna si aspectuasa ♥♥♥ Se face foarte usor si a mers de minune si la pachetel ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand din faza de croaziera.

Ingrediente:
- 700g pulpa de pui tocata
- 500g carne tocata de vita
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 1 kg fasole verde (eu am avut congelata)
- 450g iaurt (eu am folosit Zuzu 0.1% grasime)
- 5 oua
- sare si piper macinat
*** In compozitia de carne am amestecat si cateva ciupercute facute cu o seara inainte la gratar, dar acest ingredient este optional.


Intr-o cratita am calit in ulei de masline ceapa tocata marunt, impreuna cu o lingurita rasa de sare si 1/4 lingurita piper macinat. Cand ceapa a devenit sticloasa, am pus peste ea carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca impreuna, amestecand mereu, pana cand carnea si-a schimbat culoarea si s-a desfacut in granule.
Intr-un castron am amestecat bine iaurtul cu ouale, putina sare si putin piper macinat.
Intr-o tava inalta (20 x 30 cm), captusita cu hartie de copt, am asezat un strat de vasole verde congelata. Am pus pastaile in acelasi sens, pe latura lunga a tavii, pentru a fi mai usor de taiat la final.


Peste fasole am turnat o treime din iaurtul amestecat cu ou....


... apoi am turnat carnea tocata calita cu ceapa si am nivelat-o frumos peste fasole.


Deasupra carnii am pus restul de fasole verde congelata.


Peste fasole am turnat restul de iaurt amestecat cu oua.


Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora.


O frumusete, nu altceva ♥♥♥


Se feliaza foarte frumos si arata tare bine in farfurie ♥♥♥


Este foarte buna atat calda cat si rece ♥♥♥



Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. imi place musacaua, nu am incercat cu fasole...e o idee!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca tot aveam in gand o pastalopitta cu dovlecei, ia s-o carmesc spre pastai:)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai reusit sa te loghezi? :D
      Abia astept sa vad ce ti-a iesit :D

      Ștergere
  3. Cu adevărat arată foarte bine! Îmi place ideea de a face musaca și din altceva decât cartofi sau vinete. Nu m-am gândit până acum și nici nu am întâlnit.

    Săptămână bună, Cristina! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt foarte multe posibilitati si chiar am inca doua idei la fel de "crete" cu tema musaca :D
      Zile cu spor in toate sa ai Zina! :*

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Friptura frageda de cocos

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Scrumbie cu lamaie, la cuptor