miercuri, 22 iulie 2015
Musaca cu fasole verde
Musaca am tot facut de-a lungul timpului, ba cu cartofi, ba cu ciuperci, ba chiar si cu dulma. Am mai facut cu pleurotus, cu vinete, cu dovlecel, prin urmare era logic sa fac acum musaca cu fasole verde.
A iesit foarte buna si aspectuasa ♥♥♥ Se face foarte usor si a mers de minune si la pachetel ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, incepand din faza de croaziera.
Ingrediente:
- 700g pulpa de pui tocata
- 500g carne tocata de vita
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de masline
- 1 kg fasole verde (eu am avut congelata)
- 450g iaurt (eu am folosit Zuzu 0.1% grasime)
- 5 oua
- sare si piper macinat
*** In compozitia de carne am amestecat si cateva ciupercute facute cu o seara inainte la gratar, dar acest ingredient este optional.
Intr-o cratita am calit in ulei de masline ceapa tocata marunt, impreuna cu o lingurita rasa de sare si 1/4 lingurita piper macinat. Cand ceapa a devenit sticloasa, am pus peste ea carnea tocata si am lasat-o sa se caleasca impreuna, amestecand mereu, pana cand carnea si-a schimbat culoarea si s-a desfacut in granule.
Intr-un castron am amestecat bine iaurtul cu ouale, putina sare si putin piper macinat.
Intr-o tava inalta (20 x 30 cm), captusita cu hartie de copt, am asezat un strat de vasole verde congelata. Am pus pastaile in acelasi sens, pe latura lunga a tavii, pentru a fi mai usor de taiat la final.
Peste fasole am turnat o treime din iaurtul amestecat cu ou....
... apoi am turnat carnea tocata calita cu ceapa si am nivelat-o frumos peste fasole.
Deasupra carnii am pus restul de fasole verde congelata.
Peste fasole am turnat restul de iaurt amestecat cu oua.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru o ora.
O frumusete, nu altceva ♥♥♥
Se feliaza foarte frumos si arata tare bine in farfurie ♥♥♥
Este foarte buna atat calda cat si rece ♥♥♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Reteta de fata este rezultatul unei povesti ce a durat mai bine de un an. Mi-am dorit foarte mult sa detin si eu o matrita de fonta pentr...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Sambata. Pofta de dulce. Pofta de ceva anume, de ceva ce n-ai mai mancat de foarte multa vreme. Cornulete cu rahat!!!!! Fara sa exa...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Prajitura asta frumoasa, impreuna cu muuulte altele, este pe lista "de incercat" de multa vreme. In capul meu staruia ideea c...