vineri, 31 iulie 2015

Placinta de branza cu seminte de chia


Placintica asta am vazut-o la BubuLina cu ceva vreme in urma si pentru ca s-au aliniat planetele, adica am intrat in posesia semintelor de chia, azi am ocazia sa ma laud ca am incercat si eu reteta. Ne-a placut foarte mult, se face foarte usor si merge de minune la pachetel ♥♥♥
Seminte de chia este prima data cand folosesc. Nu le cunosteam si nici nu stiam in ce preparate as fi putut sa le folosesc, dar dupa ce m-am documentat putin am aflat ca sunt minune la casa omului. Informatii despre aceste seminte gasiti la o simpla cautare pe net, ba chiar si minim 8 motive pentru care să începi să le consumi. Le gasiti de cumparat pe internet (adiograsime.ro), la plafare si chiar in supermarketuri. In dieta Dukan aceste seminte sunt permise din faza de atac, in limita a 1 lingura/zi
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac si cu dieta Montignac - faza I.

Ingrediente:
- 4 oua
- 500g branza de vaci degresata (eu am folosit Romfulda 1% grasime)
- 3 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri seminte de chia
- 1 lingurita esenta lamaie



Acum urmeaza partea cea mai "grea": toate ingredientele se amesteca intr-un castron, iar amestecul rezultat se toarna si se niveleaza intr-o tava de silicon. Gata   ツ 




Tava mea de silicon in forma de inima corespunde unei tavi rotunde de tort cu diametrul de 22 cm.
Am copt placintica la 160 grade, foc sus si jos cu ventilatie, pentru 50 minute. Miroase minunat si arata tare bine cand este gata ♥♥♥


Eu am feliat-o dupa ce s-a racit bine. Semintele de chia chiar se potrivesc bine in aceasta placinta ♥♥♥



Chiar daca este o reteta simpla de tot, m-am trezit ca i-am facut o gramada de poze ツ 





Sa ne fie de bine!

8 comentarii:

  1. Nici io n-aveam habar de rosturile semintelor astora, citisem pe un ambalaj ca-s pentru salate si am zis ca au sanse mari sa expire in dulap pe baza asta:))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cica se fac niste budinci din ele clasa intai :D
      Te tin la curent :D

      Ștergere
  2. Arată nemaipomenit de bine și nu mă îndoiesc că plăcinta de brânză cu semințe de chia e delicioasă.

    Săptămână bună, Cristina! ☺

    RăspundețiȘtergere
  3. E buna placintica ta,dar semintele nu le fierbi??eu folosesc chia in salate de orice fel,insa am facut o budinca cu un gust de senzatie!! daca vrei,poti intra aici
    http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/2015/07/budinca-de-chia-cu-fructe.html
    O saptamana cat mai usoara!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru reteta Lubita :D
      Eu nu fierb semintele inainte, ci le folosesc crude. Probabil ca sunt retete la care trebuie sa fierbi semintele, nu stiu. Eu nu am gasit pana acum ca trebuie fierte, ci doar puse la inmuiat. Inca sunt in faza de experiment cu ele si ma voi documenta :)

      Ștergere
  4. Buna, Cristina. Am omis in mesajul anterior, postat la o alta reteta, sa mentionez ca aceasta placinta mi-a placut. Am facut-o acum doua saptamani si a fost apreciata, disparand rapid din farfurie. Imi cumparasem niste seminte de chia si zaceau prin camara, nestiind ce sa fac cu ele, pana am descoperit reteta postata de tine. Mi-a placut ca textura, gust si aroma.
    Iti multumesc pentru idei si astept noi retete cu seminte de chia, adica mura-n gura. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa mai urmeze retete cu chia, deci mai hai in vizita :D
      Sa va fie de bine!

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape