miercuri, 15 iulie 2015

Budinca la rece din branza de vaci, cu lamaie si mac


Pentru ca am facut Budinca de tofu cu gust de ciocolata - dukan style (i-am adaugat si putin ardei iute rosu - o nebunie ♥♥♥), pentru ca am cumparat doua pachete de branza de vaci la reducere si pentru ca vroiam sa particip la provocarea Mystery box Challenge (gazduita luna asta de Laura - Laura's Sweets), am facut rapid inca o budinca la rece si astfel am avut duo de budinci.
Ingredientele cutiei misterioase au fost: fructele de sezon, mac, iaurt, branzeturi, oua, lapte, ciocolata alba si ingredient vedeta lamaia.
Pentru budinca mea am folosit 5 ingrediente din cele 8 propuse si a rezultat o budinca cremoasa, racoroasa, aromata si delicioasa, perfecta pentru zilele astea calduroase ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.

Ingrediente:
- 550g branza de vaci (Pilos 0.5% grasime)
- 250g iaurt (Pilos 0.1% grasime)
- 3 linguri eritritol cu stevia 1:4
- 3 linguri lapte praf 0.1% grasime (aliment permis in dieta Dukan)
- 2 linguri mac (aliment tolerat in dieta Dukan 1 lingura/zi)
- 1 lingurita esenta de lamaie
- coaja de la o lamaie medie
- zeama de la jumatate de lamaie
- 100 ml lapte rece
- 2 pliculete gelatina maruntita


Gelatina am pus-o la hidratat 10 minute in 100 ml lapte rece.
Intr-un castron am pus restul ingredientelor, mai putin macul.


Cu ajutorul pasatorului electric am transformat totul in crema fina.


La sfarsit am adaugat macul si am amestecat bine cu lingura.
Gelatina hidratata am topit-o la bain-marie si apoi am amestecat-o cu compozitia de budinca.


Am turnat totul intr-o tava din silicon pentru guguluf si am bagat tava la frigider peste noapte.


A doua zi am rasturnat tava pe un platou si iata budinca mea cea minunata ♥♥♥


Se feliaza foarte frumos, miroase foarte bine, arata minunat in sectiune, este cremoasa si delicioasa ♥♥♥



Dupa cum se observa, se prepara foarte repede si orice incepator in ale bucatariei o poate prepara fara batai de cap. Reusita este garantata!



Toti cei care au gustat au laudat budinca, deci nici nu se simte ca este un dulce dietetic.
Nu contine oua si nici amidon si nu se foloseste cuptorul pentru prepararea ei.



Si pentru ca precizam mai sus de un duo de budinci, iata si budinca de tofu cu gust de ciocolata si ardei iute ♥♥♥


Sa ne fie de bine!

8 comentarii:

  1. Cristina, cu retetele tale sa tot ti dieta. Fain de tot. Multumesc pentru participare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Crisa, pot folosi branza asta si cand citesc in retete crema de branza 0% grasime? Adica tu de asta folosesti la creme, ca n-am fost pan acus atenta la poze:))) maria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crema de branza este alta! Asta este o branzica granulata. Daca o vreau mai fina atunci o transform in piure cu ajutorul pasatorului electric, dar de obicei cumpar crema de branza 0.2% grasime Ehrmann de la Kaufland :D

      Ștergere
    2. daca as vrea sa folosesc seminte de chia in loc de mac si gelatina? nu stiu de ce dar mi-e atat de scarba de gelatina de nu ai idee.

      Ștergere
    3. Stiu ca semintele de chia absorb lichid si transforma in gelatina compozitia, insa nu cred ca incheaga indeajuns de tare budinca astfel incat sa o poti rasturna pe un platou si apoi sa o tai felii. In acest preparat gelatina nici nu se simte! Budinca ramane cremoasa si gelatina se foloseste putina. Poate incerci totusi reteta mea, pentru care garantez :)

      Ștergere
  3. Am facut-o. Îmi place...dar un pic cam acruta....mergea puțin mai dulce. Dar îmi place

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai trebuia sa indulcesti compozitia mai tare :) Depinde mult si de branzica folosita. Unele sunt mai acrisoare, dar cea de la Pilos de exemplu nu mi se pare acra deloc :)
      Sa-ti fie de bine!

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape