Prajitura "Amintire de ecler" - dukan


Ei bine, prajitura asta este pe primul loc in momentul de fata in topul dulciurilor dukanite de mine pana acum! ♥♥♥
Gustul ei mi-a adus aminte de eclerele pe care le iubesc, de aceea i-am dat numele "Amintire de ecler".
Blatul creste bine si este foarte pufos ♥ Se taie foarte frumos si fara greutate.
Crema este minunata, iar glazura de deasupra, este exact "cireasa de pe tort" ♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera, si reprezinta portia pe doua zile de tarate si tolerate.

Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua
- 4 linguri indulcitor praf (sau 25 pastilute indulcitor, maruntite fin)
- 3 linguri lapte praf 1%
- 5 linguri iaurt 0.1%
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 4 linguri tarate fine ovaz (Pirifan)
- 1 lingura ness
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura esenta de cocos
***Crema:
- 4 galbenusuri
- 400 ml lapte 1.5%
- 3 linguri indulcitor praf (sau 20 pastilute indulcitor, maruntite fin)
- 2 linguri amidon de porumb
- 1 lingura esenta de cocos
***Glazura:
- 3 linguri lapte praf 1%
- 1 lingura cacao
- 2 linguri cola zero sau apa minerala

Pentru blat am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare, iar galbenusurile le-am mixat 1 minut cu indulcitorul, laptele praf, iaurtul, taratele de grau, taratele de ovaz, ness-ul, praful de copt si esenta de cocos.


Am amestecat usor cele doua compozitii cu ajutorul unui tel de silicon.


Amestecul obtinut l-am turnat intr-o tava patrata de silicon ( 23 X23 cm), pusa in prealabil intr-o tava de metal in care am turnat o cana cu apa.


Am bagat tavile la cuptor, pe raftul din mijloc, foc mediu, pentru 50 minute. Cand a fost gata, arata asa:


Am scos blatul pe un carpator de lemn si l-am lasat sa se racoreasca un pic, pana am pregatit crema. Dupa cum se observa mai jos, este bine crescut si nu s-a lasat. Frumos, nu? ♥ Mirosea minunat! ♥


Ingredientele pentru crema ( la prajitura asta am folosit indulcitor pastilute, pe care le-am maruntit fin cu un facalet):


Laptele l-am pus la incalzit pe foc mic, intr-o craticioara.
Galbenusurile le-am amestecat cu indulcitorul, esenta de cocos si amidonul de porumb.


Amestecul obtinut l-am turnat in laptele fierbinte, si am continuat fierberea, la foc mic si amestecand mereu, pana cand s-a ingrosat ca o budinca.



Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie alimentara. Blatul l-am taiat in doua foi.


Am asezat in tava prima foaie si am turnat peste ea crema fierbinte.


Peste crema am asezat a doua foaie si am apasat usor.
Intr-o cana am amestecat ingredientele pentru glazura, iar amestecul obtinut l-am intins pe suprafata prajiturii.
Probabil ati observat ca in glazura nu am pus deloc indulcitor si cand veti gusta glazura vi se va parea amara, dar va asigur ca asa trebuie sa fie si sigur o sa va placa rezultatul final smiley1653.gif, deci aveti incredere!



Am lasat prajitura la frigider peste noapte. A doua zi am scos-o foarte usor din tava, cu ajutorul foliei, apoi am inlaturat folia.
Se feliaza foarte frumos daca cutitul taie bine si este curatat dupa fiecare taietura.


O minunatie! ♥♥♥


Prajitura este inalta bine, dupa cum se observa in imaginea de mai jos:


Sper sa incercati aceasta prajitura, pentru ca merita cu adevarat!
Sa ne fie de bine!

13 comentarii:

  1. Azi am intrat la tine sa caut dintre restantele cu tarate ca iara am de lichidat stocuri. Il iau pe blatu asta, ce sa mai caut?!:) De am iaurt gras mai pui si lapte praf? Blogu alalaltu e parasit?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai ales foarte bine! :D Blatul asta este perfect!
      Laptele ala praf are si el rolul lui, deci nu-l sari din lista!
      Blogul celalalt nu este parasit, doar ca nu am cuvintele acasa si nu mai simt nimic in legatura cu el. Ii dau timp si poate imi revin :)

      Ștergere
  2. Arată foarte bine, dar nu mă împac cu ideea îndulcitorului. Se poate pune zahăr sau miere ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Zina, se poate pune zahar in loc de indulcitor :) Sa ma anunti daca faci, bine?

      Ștergere
  3. Arata foarte bine si mi se pare usor de facut....sigur o incerc...mersi pentru reteta :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blatul a crescut frumos - e la racit.Cred ca nu-l insiropez daca tu nu ai mentionat.Revin cu impresia finala. Merci inca o data pt. toate retetele tale minunate.

      Ștergere
    2. Mariana, abia astept sa-mi spui cum a iesit si daca ti-a placut :D

      Ștergere
  4. Cristina - acum o fac.Blatul nu se insiropeaza ? Multumesc de reteta - miroase divin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blatul nu se insiropeaza :D
      Miroase senzational si sunt sigura ca o sa-ti placa :D

      Ștergere
  5. Daca nu am forma de silicon pot sa pun blatul intr-o tava cu foaie de copt? Sau trebuie sa imi cumpar forma de silicon?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti folosi o tava normala captusita cu hartie de copt uda, adica udati bine hartia, o stoarceti si apoi captusiti cu ea tava. Nu uitati de cea de-a doua tava in care trebuie sa turnati apa!
      Va astept cu vesti bune :D Spor la treburi!

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...