sâmbătă, 3 mai 2014

Mystery box challenge - mai 2014



Spuneam la reteta de vita cu ghimbit si ceapa verde ca in blogosfera culinara romaneasca a aparut o noua provocare, numita Mystery box challenge - Cutia misterioasa.
Pe scurt, la fiecare inceput de luna, gazda din luna respectiva propune 7 - 10 ingrediente si un ingredient vedeta. Din aceste ingrediente participantii la provocare trebuie sa incropeasca retete. Nu este obligatoriu sa se foloseasca toate ingredientele, dar ingredientul vedeta este obligatoriu. Nu ai voie sa folosesti alte ingrediente in afara celor indicate, in schimb ai voie sa folosesti apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).

In luna mai am onoarea de a fi gazda acestei provocari si imi revine mie sarcina de a alege ingredientele din cutia virtuala. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a fost deloc usor sa aleg cele mai potrivite ingrediente. A trebuit sa tin cont de sezon, de preturi si de o gramada de alte criterii. Am reusit insa sa aleg ingredientele si sper ca nu vor fi privite ca o bataie de cap, ci ca o provocare binevenita si deloc costisitoare. 
Sa lasam insa vorbaria si sa prezentam cutia:
- dovlecel, oua, peste, capsune, rabarbar, spanac, varza noua, lamaie, ceapa verde, usturoi verde
- ingredientul obligatoriu este iaurtul

Astept cu mare interes retetele voastre!
Daca doriti sa participati, aveti cateva metode prin care sa ma anuntati :
- lasati la aceasta postare un comentariu cu link catre reteta preparata pentru provocare
- trimiteti reteta, poza finala sau link catre reteta la adresa de mail precizata la Contact
Va doresc spor la treaba si inspiratie nelimitata!

8 comentarii:

  1. Multimesc Cristina. Interesante ingrediente ai ales. Abia astept sa vad retetele. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa fie cat mai multi participanti :D
      Iti doresc o zi minunata Cerasela!

      Ștergere
  2. Daca pica din start reteta de desert, si pica (vreu sa folosesc cel putin 4 ingrediente sa-mi ating performanta lu aprilie macar) pentru mine ramane o provocare uriasa nedesertu:) Oi, oi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt absolut sigura ca iti va veni cea mai traznita idee de tort, cu peste :P
      Astept cu mare interes si nerabdare propunerea ta :D

      Ștergere
    2. Ha, ha! Ma gandisem aseara ce frumos ar fi un tort aperitiv cu blat verde de spanac, crema de somon rosie si iaurt alba, dar nu stiu s-o fac far de gelatina:)))

      Ștergere
    3. Pai gelatina este permisa, deci spor la treaba! :D

      Ștergere
    4. Oare de cate ori tre sa citesc regulamentu?!! Am vazut oua si am fost asa de fericita (la gelatina nici n-am mai cautat:)))).

      Ștergere
    5. Scrieti-le pe ceva, asa sigur nu sari peste nimic important :D

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape