luni, 19 mai 2014
Chiftelute coapte de ton
Chiftelute de ton am mai facut acum un an: Chiftelute de ton, la cuptor.
Reteta de atunci am modificat-o un pic si chiftelutele si-au pastrat mai bine forma. Sunt delicioase si sunt perfecte pentru mic-dejun, cina, pachetel sau gustare intre mese.
Ingrediente:
- 3 conserve ton maruntit, in suc propriu
- 1 ceapa mare
- 1 lingura cu varf crema de branza 0.2% grasime
- 2 linguri tarate de grau
- 1 ou
- marar uscat, piper macinat
Tonul l-am lasat intr-o sita sa se scurga bine de zeama, apoi l-am amestecat intr-un castron cu ceapa taiata marunt, crema de branza, taratele de grau, oul, marar si piper macinat. Nu am adaugat sare, deoarece mi s-a parut pestele destul de sarat.
Din compozitia rezultata am format chiftelute cu mainile ude. Mie mi-au iesit 21 bucati, mari cat un ou mediu.
Chiftelutele le-am aliniat intr-o tava captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava la cuptor, raftul din mijloc, foc mediu, pentru 50 minute.
Cand au fost gata, erau frumoase si aurii:
Au fost delicioase si foarte usor de facut! ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Aceasta prajitura cu rabarbar si budinca de vanilie este delicioasa si foarte usor de facut ♥♥♥ Blatul este usor crocant la suprafata, ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...