Treceți la conținutul principal

Maioneza in 30 de secunde

Da, ati citit bine :) In 30 de secunde puteti avea maioneza proaspata :)
Cate dintre noi nu ne-am confruntat cu maioneza "taiata" ? Cate dintre noi nu am evitat sa facem maioneza cand eram la menstruatie, ca asa umbla vorba in popor? Cate dintre noi am preferat sa cumparam maioneza la borcan de la magazin decat sa o facem noi acasa?
Lasati temerile de-o parte si bucurati-va de aceasta metoda care nu da gres niciodata.
Pentru ca este o metoda rapida, nu am putut face poze. M-am gandit sa fac un filmulet, dar am gasit pe Youtube o gramada, asa ca nu m-am mai chinuit.
Toate cele de mai sus seamana cu o reclama agasanta la un produs de slaba calitate, dar sa nu va lasati condusi de prima impresie si sa dati o sansa acestei idei :) N-o sa va para rau :)

Ingrediente:
- un ou
- 300ml ulei
- o lingurita mustar
- o lingura zeama de lamaie sau otet de vin alb
- sare si piper macinat - dupa gust

Oul se foloseste intreg, deci nu va mai chinuiti sa separati albusul de galbenus :)
Toate ingredientele se pun intr-n vas ingust si inalt, asa cum arata in videoclip. Asta este foarte important, deoarece daca folositi un castron , veti constata ca maioneza nu se leaga de nici o culoare. 
Pentru a le amesteca, avem nevoie de un pasator electric (chestia aia cu care pisati legumele in supa-crema). Acaparati sub cupa pasatorului galbenusul si apasati pe buton, viteza maxima.
Cum procedati mai departe? Vizualizati filmuletul:



Gata!
Spor la gatit!
Sursa care mi-a dat ideea: http://gabrielacara.blogspot.com/2009/03/maioneza-clasica-rapida.html

Comentarii

  1. Da , intr-adevar si eu am facut-o de multe ori asa cu oul intreg. Am vazut la o emisiune culinara!Rapid si usor de facut !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-o atras si mie atentia la Gabi Cara.Of, numa' io-s reticenta la albusul crud?!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mimita, eu o consider o mare evolutie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria, albusul ala se bate spuma, deci nu vad de ce ai fi reticenta.
    Ai mancat spuma de capsune? Si aia tot cu albus batut spuma se face :)
    Incearca o data si vezi daca-ti place, macar de dragul experimentului :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Cristina poate ai observat ca mi-am facut site . Asadar te-as ruga sa schimbi linkul in www.haisagatim.ro iar denumirea Hai sa gatim cu Amalia. Multumesc mult!
    Mi-am permis sa-ti scriu deoarece si eu te am in lista de bloguri :).

    RăspundețiȘtergere
  6. Il mai folosesc si eu uneori in creme batut bezea, dar de mancat nu-l mananc decat de nu stiu despre ce-i vorba:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nici eu nu foloseam albusul.. Interesanta postarea.. sigur voi incerca. O zi frumoasa Cristina !

    RăspundețiȘtergere
  8. Amalia, bineinteles ca am observat :) Am modificat adresa si denumirea.
    Multumesc ca m-ai pastrat in lista de bloguri :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria, dupa cum spuneam: incearca si vezi daca-ti place :) Nu pierzi nimic daca incerci, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Antonia, astept impresii :)
    O zi frumoasa iti doresc si eu tie :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Cristina chiar azi o sa fac armata de maioneza... :)) Mercic.. pupici

    RăspundețiȘtergere
  12. Am facut-o da.. e foarte buna!! pup

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu-i asa ca e o idee minunata? :) Ma bucur ca ti-a placut :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Friptura frageda de cocos

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Scrumbie cu lamaie, la cuptor