Melcisori cu telemea si ceapa verde



Urmatoarea reteta este atat de usor de facut, incat este imposibil sa nu va iasa din prima incercare :) Poate fi o salvare cand aveti oaspeti neasteptati, poate fi un aperitiv interesant la o petrecere sau poate fi o gustarica binevenita cand simti nevoia de ceva bun :)
Ingrediente:
- un ou
- un pachet aluat congelat pentru foietaj
- 500g telemea putin sarata(puteti face chiar un amestec din resturi de branzeturi ce le aveti prin frigider)
- o legatura ceapa verde



Lasati aluatul la decongelat la temperatura camerei.
Incingeti cuptorul.
Tapetati o tava cu hartie de copt.
Bateti bine oul cu o fuculita, ceapa o taiati marunt, iar telemeaua o faramitati bine intr-un castronel. Amestecati telemeaua cu ceapa verde.
Intindeti foaia de aluat, ungeti-o cu ou batut si intindeti telemeaua cu ceapa verde pe toata suprafata foii.







Rulati foaia strans si taiati rondele groase de doua degete. Rondelele le asezati in tava, lasand loc intre ele pentru ca se infoaie la copt, si le ungeti deasupra cu ou batut.




Introduceti tava la cuptor, la foc mediu spre mare, pe raftul de sus, pana ce rondelele capata o frumoasa culoare aurie. Sunt delicioase!
Eu le-am servit fierbinti, alaturi de o cana cu iaurt rece. Fenomenale!
Pofta buna!

6 comentarii:

  1. si mie imi plac foietajele...n-amincercat cu ceapa verde...

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am incercat niciodata aceasta combinatie pentru umplutura. M-ai facut curioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. De cand am descoperit aluatul congelat mi se pare ca e la fel de necesar sa-l ai in casa ca si faina. Poti pune orice pe el si rezulatul uimeste. Dar recunosc nu m-am gandit la telemea cu ceapa. Trebuie incercat. Pup.

    RăspundețiȘtergere
  4. Neaparat trebuie incercat :)
    Anca ai mare dreptate! Orice pui pe el, rezultatele sunt foarte bune :)

    RăspundețiȘtergere
  5. am incercat si eu reteta si am constatat ca
    nu ai specificat trei lucruri la reteta ta:
    1. se taie un pic mai greu, sau celputin mai greu decat mai crezut eu.
    2. cand le vezi crude in tava nu au cel mai deosebit aspect.
    3. vei vrea sa le gatesti vesnic atat sunt de buuuuuuuuuuneeee!
    multumesc pentru reteta. am avut o sambata deosebita datorita ei si tie, implicit.
    eu am facut una ca in reteta ta si una cu branza dulce si stafide.

    RăspundețiȘtergere
  6. Loredana ce ma bucur ca ti-au placut :)
    1. Motivul pentru care rulata de aluat s-a taiat mai greu in cazul tau este urmatorul: ai lasat prea mult aluatul la temperatura camerei si s-a inmuiat prea tare :)
    2. Nici ale mele cand erau crude nu aratau chiar bine :) vezi poza :))
    3. Asa-i ca-s buneeeeeeeeee? :))
    Cred ca-ti fur ideea si fac si eu cu branza dulce si stafide :P

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...