miercuri, 3 martie 2010
Fasole pastai a la Cristina
Reteta prezentata azi face parte din ciclul " mai simplu nu se poate" :).
Ingrediente:
- 500g fasole pastai din aceea subtirica, verde sau galbena
- 3 catei usturoi
- 3 linguri smantana fermentata
- sare si piper macinat, dupa gust
Am facut aceasta reteta cu pastai proaspete, cu pastai congelate si cu pastai conservate in apa. A iesit de fiecare data foarte buna.
In cazul in care folosim pastai congelate sau proaspete, inainte de a le transforma in acest preparat delicios, este necesar sa le fierbem la aburi pana se inmoaie. Numai dupa aceasta operatiune pastaile se pot folosi la aceasta reteta.
In cazul in care folositi pastai din conserva, operatiunea de fierbere pe aburi nu mai este necesara.
Pastaile se taie in bucatele mici si se pun intr-un castron incapator.
Usturoiul il curatam de coaja si il pisam fin. Il adaugam apoi peste fasole.
Peste toate acestea turnam si smantana. Amestecam bine si potrivim de sare si piper.
Poate fi servita intinsa pe paine sau ca aperitiv langa mezeluri, cascaval si legume.
Este delicioasa!
Atentie! Creeaza dependenta :) Daca gusti o data, vei fi tentat sa mananci pana se termina toata :)
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...