luni, 27 septembrie 2010
Friptura de dovlecei umpluti cu ou
O reteta care la prima vedere poate parea un pic ciudata :) Va asigur insa ca rezultatul este neasteptat de bun, iar gustul minunat va vor determina sa repetati destul de des reteta asta :) Dar sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.
Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 2 cutii de cubulete de rosii in bulion
- 1 ceapa mare sau doua mai micute
- 2 dovlecei
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
- condimente pentru friptura (sare, piper macinat, boia dulce, usturoi granule)
Spalam dovleceii si ii taiem pe lung. Nu ii curatam de coaja! Ii scobim cu o lingurita si miezul il colectam intr-un castronel. Ceapa o curatam si o taiem bucati mai marisoare.
Incingem cuptorul.
Intr-o tava mai inalta punem uleiul, cubuletele de rosii in bulion, ceapa taiata si miezul de la dovlecei. Condimentam bine, apoi asezam jumatatile scobite de dovlecei, avand grija sa le infigem un pic in restul ingredientelor, pentru stabilitate. In causul fiecarui dovlecel presaram cate un praf de sare, apoi spergem cate un ou. Turnam un pic de apa in tava, insa nu multa, doar cat sa aiba dovleceii in ce sa fiarba.
Potrivim focul de la cuptor sa fie mic spre mijlociu, asezam tava pe raftul de la jumatatea cuptorului si lasam la caldura aproximativ o ora. Este gata cand ouale s-au copt iar componentele sosului sunt fierte.
Se serveste fierbinte si cu pofta :)
Pofta buna!
PS Si ca sa dovedesc ca mancarea a fost buna, iata si reluarea, prestata la cererea publicului :)
Acest preparat poate fi consumat si in dieta Dukan, in zilele de PL :)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...