Treceți la conținutul principal

Friptura de dovlecei umpluti cu ou



O reteta care la prima vedere poate parea un pic ciudata :) Va asigur insa ca rezultatul este neasteptat de bun, iar gustul minunat va vor determina sa repetati destul de des reteta asta :) Dar sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.

Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 2 cutii de cubulete de rosii in bulion
- 1 ceapa mare sau doua mai micute
- 2 dovlecei
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
- condimente pentru friptura (sare, piper macinat, boia dulce, usturoi granule)

Spalam dovleceii si ii taiem pe lung. Nu ii curatam de coaja! Ii scobim cu o lingurita si miezul il colectam intr-un castronel. Ceapa o curatam si o taiem bucati mai marisoare.
Incingem cuptorul.
Intr-o tava mai inalta punem uleiul, cubuletele de rosii in bulion, ceapa taiata si miezul de la dovlecei. Condimentam bine, apoi asezam jumatatile scobite de dovlecei, avand grija sa le infigem un pic in restul ingredientelor, pentru stabilitate. In causul fiecarui dovlecel presaram cate un praf de sare, apoi spergem cate un ou. Turnam un pic de apa in tava, insa nu multa, doar cat sa aiba dovleceii in ce sa fiarba.





Potrivim focul de la cuptor sa fie mic spre mijlociu, asezam tava pe raftul de la jumatatea cuptorului si lasam la caldura aproximativ o ora. Este gata cand ouale s-au copt iar componentele sosului sunt fierte.



Se serveste fierbinte si cu pofta :)
Pofta buna!



PS Si ca sa dovedesc ca mancarea a fost buna, iata si reluarea, prestata la cererea publicului :)




Acest preparat poate fi consumat si in dieta Dukan, in zilele de PL :)

Comentarii

  1. Daca incerci, te rog sa-mi spui daca ti-a placut :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut,
    felicitari pentru blog! Daca vrei sa facem link exchange, scrie-mi, te rog, pe http://hapleablog.wordpress.com
    Succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea,am fost super surprinsa sa gasesc o ,,gospodina" din Sibiu prin toate blogurile care le rasfoiesc.Esti din Medias?asa am citit nu?Eu sint din Sibiu si de 14 ani in Germania.
    Felicitari ptr. tot ce faci!Sa-ti traiasca zina a mea are 5 ani si 8 luni.
    Pupicei din Bonn

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Lale, eu locuiesc acum in Medias :) Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru vizita!
    Trimitem pupici mici printesei tale, mai ales ca suntem de-o seama :) Te mai astept!!!

    @ Haplea, eu nu fac schimb de link-uri :) Iti promit insa ca-ti voi vizita blogul si daca imi place, il voi adauga in lista mea de bloguri pe care le citesc frecvent, fara a te "soma" sa faci si tu acelasi lucru :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru diploma! Abia astept sa vad cu ce reteta o sarbatorim:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata