luni, 27 septembrie 2010
Friptura de dovlecei umpluti cu ou
O reteta care la prima vedere poate parea un pic ciudata :) Va asigur insa ca rezultatul este neasteptat de bun, iar gustul minunat va vor determina sa repetati destul de des reteta asta :) Dar sa lasam vorbaria si sa trecem la treaba.
Pentru 4 portii avem nevoie de:
- 2 cutii de cubulete de rosii in bulion
- 1 ceapa mare sau doua mai micute
- 2 dovlecei
- 4 oua
- 2 linguri ulei de masline
- condimente pentru friptura (sare, piper macinat, boia dulce, usturoi granule)
Spalam dovleceii si ii taiem pe lung. Nu ii curatam de coaja! Ii scobim cu o lingurita si miezul il colectam intr-un castronel. Ceapa o curatam si o taiem bucati mai marisoare.
Incingem cuptorul.
Intr-o tava mai inalta punem uleiul, cubuletele de rosii in bulion, ceapa taiata si miezul de la dovlecei. Condimentam bine, apoi asezam jumatatile scobite de dovlecei, avand grija sa le infigem un pic in restul ingredientelor, pentru stabilitate. In causul fiecarui dovlecel presaram cate un praf de sare, apoi spergem cate un ou. Turnam un pic de apa in tava, insa nu multa, doar cat sa aiba dovleceii in ce sa fiarba.
Potrivim focul de la cuptor sa fie mic spre mijlociu, asezam tava pe raftul de la jumatatea cuptorului si lasam la caldura aproximativ o ora. Este gata cand ouale s-au copt iar componentele sosului sunt fierte.
Se serveste fierbinte si cu pofta :)
Pofta buna!
PS Si ca sa dovedesc ca mancarea a fost buna, iata si reluarea, prestata la cererea publicului :)
Acest preparat poate fi consumat si in dieta Dukan, in zilele de PL :)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...