Treceți la conținutul principal

Ficatei in foietaj



Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- un paghet aluat de foietaj congelat, de 1kg
- 500g ficatei de pasare
- 350 g ciuperci mai micute (puteti folosi si conservate)
- 3 oua
- 2 cepe mari
- 300g cascaval feliat
- sare si piper macinat dupa gust
- 4 linguri ulei

Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei.
Ficateii se spala bine de sange in apa rece.
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Adaugam ficateii si ii calim si pe ei. Cand si-au schimbat culoarea si sunt aproape facuti, iar zeama formata a scazut, adaugam si ciupercutele taiare bucati. Lasam pe foc potrivit inca 15 min, avand grija sa amestecam din cand in cand.
Intr-un castronel batem bine ouale ca pentru omleta. Le turnam apoi peste ficatei si ciuperci. Amestecam bine si mai lasam pe foc mic pana ce oul se coaguleaza tot. Oprim focul si condimentam cu sare si piper macinat, dupa gust. Lasam la racit.
Incingem cuptorul.
Tava o acoperim cu hartie de copt.
Intindem aluatul de foietaj. De obicei sunt doua foi de aluat in pachet, insa am gasit si cu o singura foaie. Depinde de la ce firma cumparati. De data aceasta am avut doua foi, deci au iesit doua placintute. Pe aluat intindem felii de cascaval, peste care punem compozitia de ficatei. Impaturim, punem in tava si bagam la cuptor, la foc mediu, pe raftul de sus, pana prinde o culoare frumoasa, aurie.
Neaparat sa lucrati cu compozitia racita pe aluat pentru ca altfel veti pati cum am patit si eu o data, aluatul se inmoaie prea tare si se rupe.
Este foarte bun, atat cald cat si rece acest preparat. Il servim cu un sos mai picant, cu salata, simplu, la micul dejun, la cina... :)



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Friptura frageda de cocos

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Scrumbie cu lamaie, la cuptor