joi, 15 aprilie 2010
Ficatei in foietaj
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- un paghet aluat de foietaj congelat, de 1kg
- 500g ficatei de pasare
- 350 g ciuperci mai micute (puteti folosi si conservate)
- 3 oua
- 2 cepe mari
- 300g cascaval feliat
- sare si piper macinat dupa gust
- 4 linguri ulei
Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei.
Ficateii se spala bine de sange in apa rece.
Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Adaugam ficateii si ii calim si pe ei. Cand si-au schimbat culoarea si sunt aproape facuti, iar zeama formata a scazut, adaugam si ciupercutele taiare bucati. Lasam pe foc potrivit inca 15 min, avand grija sa amestecam din cand in cand.
Intr-un castronel batem bine ouale ca pentru omleta. Le turnam apoi peste ficatei si ciuperci. Amestecam bine si mai lasam pe foc mic pana ce oul se coaguleaza tot. Oprim focul si condimentam cu sare si piper macinat, dupa gust. Lasam la racit.
Incingem cuptorul.
Tava o acoperim cu hartie de copt.
Intindem aluatul de foietaj. De obicei sunt doua foi de aluat in pachet, insa am gasit si cu o singura foaie. Depinde de la ce firma cumparati. De data aceasta am avut doua foi, deci au iesit doua placintute. Pe aluat intindem felii de cascaval, peste care punem compozitia de ficatei. Impaturim, punem in tava si bagam la cuptor, la foc mediu, pe raftul de sus, pana prinde o culoare frumoasa, aurie.
Neaparat sa lucrati cu compozitia racita pe aluat pentru ca altfel veti pati cum am patit si eu o data, aluatul se inmoaie prea tare si se rupe.
Este foarte bun, atat cald cat si rece acest preparat. Il servim cu un sos mai picant, cu salata, simplu, la micul dejun, la cina... :)
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Pentru ca este un tort lung, lat si inalt am zis ca nu gresesc cu nimic daca ii zic "tort la metru". Puteti hrani o armata mai...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Nu cred ca trece an in care sa nu mancam de cateva ori ciorba de salata . De data aceasta am facut-o un pic altfel decat o fac in mod nor...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...