marți, 6 aprilie 2010
Drob din maruntaie de pui si ciuperci
Hristos a inviat!
In a treia zi de Paste va prezint cu mult drag o reteta de drob. Acest fel de mancare se face traditional din maruntaie de miel insa eu nu suport ideea de a omora un bland si nevinovat mielusel numai pentru ca asa e datina. Nu condamn pe nimeni si nici nu zic ca nu-mi place carnea de miel, insa ... Sper sa intelegeti ce vreau sa zic :)
Deci, pentru minunatia noastra de drob avem nevoie de :
- 1kg ficat de pui
- 1kg pipote si inimi de pui
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura de patrunjel (mai groasa)
- 5 oua fierte
- 3 oua crude
- condimente pentru drob (am cumparat un pliculet de la supermarket)
- 300 g ciuperci din conserva
- 2 linguri de mustar
- 2 foi de dafin
- ulei pentru uns vasul
- 1 lingura pesmet pentru tapetat vasul
Maruntaiele de pui se pun la foc in apa rece impreuna cu foile de dafin. Se spumuieste de cate ori este nevoie. Conserva de ciuperci se scurge bine de zeama. 5 oua le fierbem tari si le curatam de coaja.
Ceapa verde, usturoiul verde si patrunjelul se spala bine si apoi se taie marunt.
Dupa ce maruntaiele au fiert, se scurg de apa si se dau prin masina de tocat impreuna cu ciupercile. Intr-un vas incapator amestecam tocatura de maruntaie si de ciuperci si verdeata taiata marunt. Adaugam doua oua crude si amestecul de condimente speciale pentru drob.
Incingem cuptorul.
Un vas rezistent la foc se unge bine cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Punem o treime de compozitie in tava si nivelam, apoi asezam simetric cele cinci oua fierte. Acoperim ouale cu restul de compozitie si nivelam supratata. Bagam vasul la caldura cuptorului, pe raftul de sus, si il lasam acolo, la foc potrivit, pana capata o crusta bronzata (aproximativ 40 min).
Intr-un castronel batem bine cu o furculita un ou si doua linguri de mustar. Turnam acest amestec peste drob si mai lasam la cuptor 10-15 minute pana ce prinde o culoare aurie.
Servim alaturi de telemea, cas, mustar si ridichii.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...