joi, 8 aprilie 2010
Ciorba falsa de burta
Ingrediente:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 500g ciuperci cu palarie mare (de preferat pleurotus)
- 2 jumatati gogosar rosu murat
- jumatate capatana de usturoi
- 250g smantana
- 1 galbenus
- sare si piper
- ulei
Reteta aceasta va sfatuiesc sa o faceti cu ciuperciu Pleurotus, deoarece iese mai aspectuasa si mai buna, ciupercile pleurotus taiate fasii pe lung avand aspectul si consistenta burtii de vita folosita in adevarata ciorba de burta. Eu am facut reteta cu ciuperci normale o data si cu ciuperci pleurotus alta data. Amandoua au gust bun, insa trebuie sa recunosc ca cea cu pleurotus a fost mai buna:) Prima poza prezinta ciorbita cu ciuperci pleurotus, iar celelalte doua prezinta ciorbita cu ciupercute normale. Povestea fiind zisa, sa lasam vorba si sa trecem la treaba :)
Ceapa se toaca marunt si morcovul se da pe razuitoarea mica. Se calesc in putin ulei in oala in care urmeaza sa facem ciorba, apoi adaugam apa (2l). Lasam un pic sa fiarba, apoi adaugam ciupercile taiate in feliute subtiri si lungi.
Ciupercile fierb relativ repede, asa ca nu aveti mult de asteptat (max 20 min). Se adauga si gogosarul taiat fasii. Eu nu am avut gogosar si am pus un castravate murat taiat finut. A iesit la fel de bun, insa gogosarul ajuta mult si la partea artistica(prezentare in farfurie). La ciorbica cu pleurotus am folosit gogosar murat si uite ce bine arata :)
Asezonati cu sare si piper proaspat macinat dupa gust.
Smantana se amesteca cu galbenusul intr-un castron mai mare. Oprim focul la ciorba dupa ce au fiert bine toate si cu ajutorul unui polonic turnam zeama din oala peste smantana. Amestecam mereu. Turnam zeama pana ce compozitia din castron ajunge la temperatura celei din oala, apoi turnam totul in oala. Chestia asta ajuta ca smantana sa nu se branzeasca in zeama fierbinte si ciorba sa aiba un aspect comercial. Eu am adaugat in smantana si usturoiul pisat, insa nu este obligatoriu. Usturoiul transformat in mujdei poate fi servit langa ciorbica.
Pofta buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Sambata. Pofta de dulce. Pofta de ceva anume, de ceva ce n-ai mai mancat de foarte multa vreme. Cornulete cu rahat!!!!! Fara sa exa...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...


